Хората с увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с

...
Хората с увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с
Коментари Харесай

Нов автомобил за ДЦПЛУ – Пещера

Хората с увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания към този момент ще употребяват нов автомобил марка „ Рено “, модел „ Мастер “.

Моторното транспортно средство е профилирано до 3.5 тона (8+1 места), от които едното е пригодено за транспорт на хора с увреждания с място за инвалидната количка.

Автомобилът е екипиран с спешен люк на тавана. Налични са обозначения на спешните изходи. Осветлението е вътрешно, двусекционно (бяла и синя светлини) LED. Подът е затрупан със специфичен балатум, предпазващ пасажерите от падение (anti-slip). Седалките са снабдени с триточкови колани, закрепен тил.

Автомобилът е фабрично приспособен, с цел да се употребява и от хора на колички. Монтирано е електрическо ходило, ситуирано под страничната плъзгаща се врата осигуряващо удобно и безпроблемно качване и слизане от автомобила. В задната си част транспортното средство е снабдено с комфортна автоматизирана, електрическа рампа за превъзмогване на стълби, прагове и други трудности, осигуряваща досегаемост за хора с инвалидна количка. След качване, количката се обезопасява със специфични за задачата колани, като това подсигурява сигурното и безвредно превозване на индивида.

Община Пещера води дейна обществена политика, ориентирана към лица с увреждания. С новата облага се цели ползвателите да водят деен живот и да получават всички обществени услуги предлагани от Дневния център. Общината ще продължи да работи в посока възстановяване на средата за живот на хората с увреждания.

„ Смятаме че е от извънредно значение те да имат опцията да пътуват надеждно, свободно и комфортно. Лицата, които посещаават всекидневно Центъра могат да разчитат на чиновник, който подкрепя лицето да бъде превозено със профилиран и комфортен автомобил. “,каза кметът на Общината Йордан Младенов. Той връчи ключовете на автомобила на шефа на общественото заведение Соня Бурова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР