Хората с увреждания имат нужда от достъпна среда, нормални доходи

...
Хората с увреждания имат нужда от достъпна среда, нормални доходи
Коментари Харесай

Доц.Медиха Хамза: Хората с увреждания имат нужда от достъпна среда, нормални доходи и шанс за работа

„ Хората с увреждания имат потребност от налична среда, естествени приходи и късмет да работят “.
Това съобщи за медията ни доц.д-р инж. Медиха Хамза -кандидат за депутат от СДС-Варна в обединението ГЕРБ-СДС след срещи с хора в неравностойно състояние, които тя организира в два следващи дни. Освен проблемите си със наличната среда, хората споделиха, че имат най-много потребност от по-високи приходи, като получат късмет да работят, а хората в пенсионна възраст са изправени пред казуса да оцеляват с ниски пенсии. 
Доц. Хамза има богат опит в обществената сфера. По време на единия от мандатите си в Общински съвет-Варна, тя бе ръководител на ПК “Социални действия и жилищна политика “. 
„ Хората споделят, че им е нужна реализация. И това е разбираемо, защото те са хора като всички други и това, че имат увреждания, не значи, че те са лишени от капацитет. Интеграцията на хората с увреждания е измежду целите ми, тъй като би трябвало да се сътвори преди всичко налична среда, работни места, които ще ги слагат в обстановки, в които те ще са пълноценни за себе си. 
От години доцент Хамза взе участие интензивно в обществените действия на община Варна, и е мощно ангажирана с увеличение броя на обществените услуги.
Една от задачите на Съюз на демократичните сили е бонусна система в обществените помощи и услуги.
Повишаване на  доходите на българските жители с увреждания до европейско равнище и качеството на обществените услуги от необятен набор също са приоритет за нея. По думите и, това неизбежно ще увеличи и стандарта на живот на хората в неравностойно състояние. Един подобен инструмент са стратегиите за претовареност. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР