Хората с рак са повече от два пъти по-застрашени да

...
Хората с рак са повече от два пъти по-застрашени да
Коментари Харесай

Проучване: Хората с рак са повече от два пъти по-застрашени да загинат от COVID-19

Хората с рак са повече от два пъти по-застрашени да загинат от COVID-19, в сравнение с тези без него , откри огромно изследване, оповестено в четвъртък и представено от Агенция Франс Прес.

Данните за повече от 900 пациенти в Съединени американски щати, Канада и Испания в публикация в The Lancet, откриват, че смъртността се усилва колкото повече ракът прогресира .

Пациентите с рак с понижена дарба да извършват ежедневни житейски задания са по-изложени на риск от тези с по-висока функционалност.

Авторите на публикацията преглеждат какъв брой души са умряли в границите на 30 дни след диагностицирането на COVID-19 от всички аргументи. " 30-дневната смъртност за всички аргументи е била 13 %, повече от два пъти смъртността, регистрирана като междинна световна стойност от Джон Хопкинс ", съобщи Тони Чуейри, онколог от Института за рак на Дана-Фарбер, който е съавтор на публикацията.

В сходство с предходни изследвания, екипът открива също, че напредналата възраст, мъжкият пол, съществуването на две или повече съществени положения и някогашен статус на тютюнопушене също са обвързани с нараснал риск от гибел .

Но приемането на химиотерапия или други противоракови лечения в границите на четири седмици след диагнозата COVID-19 не повлия на смъртността .

" Взети дружно, тези резултати допускат, че приспособени пациенти с рак и малко коморбидности могат и би трябвало да продължат с уместно лекуване за битка с рака ".

Но тези, които имат неприятна функционалност в всекидневието или рак, който прогресира, " би трябвало да проведат диалози със своите снабдители на онкология по отношение на риска против изгодата от противораковото лекуване ", добави той.

Бил Канс, основен медицински и теоретичен шеф на Американското сдружение за битка с рака , което обезпечи финансиране на проучването , съобщи: " Това е документ с доста високо влияние, който демонстрира по какъв начин пациентите с рак са изложени на по-висок риск от Covid. "

Той добави, че документът допуска, че лекарствената композиция от хидроксихлорохин и азитромицин може да докара до три пъти по-голям риск от гибел - нещо, което се нуждае от в допълнение изследване.

Самите създатели на отчета разяснява, че към този момент не могат да създадат извод за тази наклонност, защото тя може да е зародила от други фактори.
 Коронавирус: 10% от приетите в болница диабетици умират до дни
Коронавирус: 10% от приетите в болница диабетици умират до дни

2/3 от пациентите са мъже и междинната възраст измежду двата пола е 70 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР