Хората с нулева отрицателна (0-) кръвна група са с 12

...
Хората с нулева отрицателна (0-) кръвна група са с 12
Коментари Харесай

Канадски учени: Хората с тази кръвна група са по-устойчиви на Covid-19

Хората с нулева негативна (0-) кръвна група са с 12 % по-малко евентуално да се заразят с ковид, в сравнение с всички други кръвни групи, съгласно ново изследване.

Същото проучване също по този начин демонстрира, че негативните кръвни групи (O-, A-, B- или AB-) са по-малко склонни да бъдат инфектирани с вируса, в сравнение с позитивните - приблизително има 21% по-малък късмет негативните кръвни групи да бъдат инфектирани.



В допълнение, хората с нулева негативна кръвна група са с 13 % по-малко склонни да развият тежки признаци и с 19 % по-малко евентуално да умрат от резултатите на вируса.

Изследването е извършено от Института за клинични проучвания в Торонто и е разгледало 225 556 души с позитивен тест за ковид.

"Сред 1 328 пациенти, инфектирани с ковид, най-вероятно ще умрат носители на кръвни групи AB и B ", се споделя в проучването, оповестено в Annals of Internal Medicine.

Тези данни съответстват с към този момент извършено изследване в Китай, извършено върху пациенти в провинция Хубей, където учените стигнаха до същото умозаключение.



Предишни изследвания на специалисти от университета в Кил и университетската клиника в Осло демонстрират, че хората с кръвна група А имат по-голям риск от развиване на по-тежка форма на болестта.

Човек с кръвна група А има два пъти по-голяма възможност да попадне на респиратор, в сравнение с човек с нулева (0) кръвна група. Кръвните групи В и АВ са някъде сред тях, заключиха тогава учените.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР