Хората, с които се обграждате, могат да повлияят на вашето

...
Хората, с които се обграждате, могат да повлияят на вашето
Коментари Харесай

Тези знаци ви предупреждават, че сте в лоша компания

Хората, с които се обграждате, могат да повлияят на вашето въодушевление, метода, по който прекарвате времето си и на гледната ви точка за света. Понякога те могат да трансформират даже метода, по който възприемате себе си. За това би трябвало да бъдете извънредно деликатни с компанията, с която поддържаме връзка.

Приятелите и сътрудниците, които желаят да постигнете велики неща, са тези, които ви окуражават и ви оказват помощ да бъдете най-хубавото си Аз. Те ви въодушевяват да си поставяте амбициозни цели и да вярвате в себе си.

Живота на всеки човек обаче има и други хора, които непрекъснато се оплакват, гледат на всичко през отрицателна призма и постоянно имат опрощение, за личните си неточности. Дори да не вземате присъединяване в техните неприятни решения, те отново могат да основат огромни проблеми за вас. Иначе казано, тези хора са неприятна компания.

Това са 12 вида хора, които би трябвало да избягвате:

1. Паразитът

Това е човек, който на пръв взор ви се възхищава и поддържа, само че в действителност търси метод да се завоюва вашето доверие и да се възползва от вашите контакти и благоприятни условия. Целта е един ден той да ви измести от вашата позиция, вместо да направи нужното, с цел да доближи до нея самичък.

2. Егоистът

Това е сътрудника или приятелят, който ви търси, единствено когато е комфортно за него и когато желае нещо от вас. Връзките ви с другите хора в никакъв случай не би трябвало да бъдат толкоз едностранни. Не си губете времето с опортюнисти.

3. Приятелят, който в никакъв случай не не помни споровете от предишното

Този човек просто е некадърен да не помни и да прости. Той таи прикрита злоба към вас и чака комфортен миг, с цел да си отмъсти за нещо, с което сте го наранили в предишното. Ако не сте безгрешен(а вие несъмнено не сте), то не можете да си позволите да имате подобен човек във вашия живот.

4. Приятелят, който не съблюдава обещанията си

Той непрекъснато дава обещания и рядко ги съблюдава. Този човек да завоюва вашето доверие, като ви споделя това, което желаете да чуете, само че по-късно прави това, което по този начин или другояче си е намислил. Не допустимо да изградите здрави връзки с човек, който не държи на думата си.

5. Съдникът

Тези хора има мнение за всеки и всичко. Те имат вяра, че умеят да „ разчитат “ характера на останалите, само че нормално техните оценки важат в по-голяма степен за самите тях, в сравнение с за индивида, който разясняват. С течение на времето те ще стартират приказват по същия метод и за вас.

6. Лъжецът

Това е човек, който неведнъж ви е лъгал и предавал вашето доверие. Независимо дали той го е правил, с цел да отбрани себе си, или това просто му е табиет, не може да разчитате на неговата честност или даже на способността му да каже нещо, което да е близо до истината.

7. Приятелят, който постоянно е отрицателен

Всички понякога се отдаваме на отрицателни страсти и самосъжаление, само че когато някои непрекъснато подлага на критика и упреква останалите, неговият негативизъм се придвижва и в хората, с които поддържа връзка. Постоянната негативност не води до нищо положително.

8. Завистливият другар

Той непрестанно ви завижда за това, което имате и вършиме. Има огромна разлика сред това да се възхищавате на някого и да му завиждате. Този човек може да ви накара да се чувствате зле и отговорни за достижения и прекарвания, които би трябвало да ви вършат щастливи. Завистта е една от най-лочите черти на токсичните хора.

9. Манипулаторът

Някои хора имат способността да карат другите да вършат това, което те желаят. Те ще се държат добре с вас, когато имат потребност от нещо, и ще ви накарат да се чувствате извънредно, в случай че не им осигурите това, което са поискали. Ако непрекъснато вършиме неща, които не желаете, най-вероятно сте жертва на операция.

10. Приятелят, който не стопира да ви натяква за вашето минало

Хората във вашия живот би трябвало да са подготвени да ви дадат нужното схващане, когато извършите неправилна стъпка, а не да ви натякват още веднъж и още веднъж всяка неточност, която в миналото сте правили. Никой не желае непрестанно да му бъдат напомняни неговите провали.

11. Приятелят, който ви оказва неприятно въздействие

Този човек ви кара да вършиме избори, за които по-късно съжалявате, и ви слага в неподходящи обстановки, които от време на време оставят дълготрайни отрицателни последствия. Не го бъркайте с индивида, който ви оказва помощ да учите нови неща и да се развивате. Разликата сред двамата се крие в това, че единият ви кара да се чувствате под напрежение, обезпокоен, комплициран и угрижен.

12. Приятелят, който в никакъв случай не ви поддържа

Хората в живота ви би трябвало да ви одобряват такива, каквито сте. Те не се интересуват от вашите цели и не са до вас, когато имате най-вече потребност от тях. Придържайте се към хората, които ви предизвикват да вършиме велики неща и честват дружно с вас най-големите ви достижения.

Източник: manager.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР