„Хората с класическите алергии са тези, които могат да проявят

...
„Хората с класическите алергии са тези, които могат да проявят
Коментари Харесай

Експерт: Хората с класически алергии могат да проявят реакция и към ваксината

„ Хората с класическите алергии са тези, които могат да проявят алергична реакция и към имунизацията. Техните организми се съпротивляват на непознати субстанции, като образуват характерни антитела, които се свързват със съответния непознат сътрудник. Това са т.нар атопици. Те би трябвало да бъдат най-заплашени”, съобщи проф. доктор Тодор Попов. Той изясни, че това не значи, че елементарен човек не може да отключи реакции.
„ Има ли органично вещество, биологичен материал, постоянно има опция за опозиция на организма, който да покаже, че това някакви не му пасва. Теоретично имунизацията на Pfizer и BioNTech е със относително невисок капацитет да провокира реакции, защото става дума за извънредно елементарен от биохимична позиция материал, който също така не е толкоз огромен като молекула. Това понижава шанса той да провокира алергична реакция”, изясни проф. Попов.
Той акцентира, че сега се основават нужните правила за слагане на имунизациите и методология на деяние преди имунизацията.
„ Със сигурност би трябвало да продължим с деликатния асортимент на тези, които би трябвало да бъдат имунизирани. Тук роля имат и съпътстващите болести, които могат да създадат един субект изключително заплашен. Със сигурност някои медикаменти могат да усилят някои реакции след имунизацията. Препоръчва се пациентите да се съветват авансово и да има прелиминарен асортимент на тези, които ще бъдат ваксинирани”, акцентира проф. Попов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР