Хората с избухлив нрав не са толкова интелигентни за колкото

...
Хората с избухлив нрав не са толкова интелигентни за колкото
Коментари Харесай

Хората с избухлив нрав не са толкова умни, колкото смятат

Хората с експлозивен манталитет не са толкоз интелигентни за колкото се имат. Това демонстрират резултатите от изследване на Университета на Варшава, оповестява ScienceDirect.

Какъв е най-хубавият метод да спорим с колегата си

Синдром на самозванеца - за какво мъжете са по-засегнати

В изследването са взели участие 528 студенти, които попълни въпросници, посредством които да оценят своя манталитет и какъв брой елементарно се ядосват. След това е трябвало сами да оценят за какъв брой интелигентни се считат на канара от 0 до 25 точки. Последната стъпка от изследването е била участниците да си създадат и действителен тест за просветеност.

Какво обучение ще приключи човек зависи от ДНК

Резултатите демонстрират, че има връзка сред избухливостта на даден човек и неправилната визия за личната му просветеност. "Хората с по-високо равнище на гняв имат податливост да надценяват своите качества. Например мислят, че са по-умни в сравнение с действително са. Тази част от гнева е свързвана с нарцистични илюзии ", разяснява Марчин Заженковски, съавтор на изследването, пред PsyPost.

Проучването демонстрира, че в случай че даден човек се се "пали " елементарно, изключително за дребни неща, то има доста по-голяма възможност да счита, че постоянно е прав и има прекомерно огромна самонадеяност. В някои случи се демонстрира друга наклонност - избухливият манталитет води до нараснала тревога. Учените не дават съответни препоръки, само че изследването им демонстрира, че е добра концепция хората с "къс фитил " да поработят върху характера си.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР