Хората с ХИВ могат да кърмят бебетата си, стига да

...
Хората с ХИВ могат да кърмят бебетата си, стига да
Коментари Харесай

Групата на педиатрите в САЩ отменя десетилетна забрана за кърмене за тези с ХИВ

Хората с ХИВ могат да кърмят бебетата си, стига да одобряват медикаменти, които дейно потискат вируса, причиняващ СПИН, водеща група на педиатрите в Съединени американски щати сподели понеделник в внезапна смяна на политиката.

Новият отчет на Американската академия по педиатрия анулира рекомендациите, които имаше от началото на ХИВ епидемията през 80-те години.

Той признава, че рутинно предписваните медикаменти могат да понижат риска на предаване на ХИВ посредством кърмата до по-малко от 1%, сподели доктор Лиза Абуоги, педиатричен специалист по ХИВ в Университета на Колорадо и водещ създател на отчета.

„ Лекарствата са толкоз положителни в този момент и изгодите за майката и бебето са толкоз значими, че сме в миг, в който е значимо да участваме в взаимното взимане на решения “, сподели Абуоги.

Лекарствата, известни като антиретровирусна терапия, не отстраняват целия риск от предаване на ХИВ посредством кърмата. Избягването на кърменето е единственият сигурен метод за попречване на разпространяването на вируса, сподели Абуоги.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР