Хората с финансови затруднения или здравословни проблеми вече могат да

...
Хората с финансови затруднения или здравословни проблеми вече могат да
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Хора в затруднение или болни ще плащат сметките си към „Топлофикация“ по облекчен погасителен план

Хората с финансови усложнения или здравословни проблеми към този момент могат да изплащат отговорностите си към Топлофикация по омекотен погасителен проект.

Това е в употребява на хиляди софиянци и заслугата е на баба Венетка. Тя ме потърси преди година и откакто се срещнах със случая ѝ, с сътрудниците ми в общинския съвет променихме разпоредбите за погашение на сметки към Топлофикация.

Това написа ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във Facebook.

„ Благодаря ѝ, че се обърна към мен и ни сподели какво не е наред в системата. Оценявам поддръжката на управлението на сдружението, с които дружно намерихме решение на проблем без това да се отрази отрицателно на компанията – в противен случай.

Близо година след влизането в действие на разпоредбите статистиката демонстрира, че са намалели с 50% случаите, в които по към този момент подписани съглашения за настоящи отговорности се постанова намесата на правосъдни реализатори. Това значи, че новите погасителни проекти в действителност улесняват жителите.

Накратко: вместо да заплащат предплатено най-малко една трета от дълга си едновременно, към този момент избрани категории затруднени жители могат да разсрочват отговорностите си от 6 месеца на до 3 години “, изясни Георгиев.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР