Хората, притеснени от климатичната криза, решават да не раждат деца

...
Хората, притеснени от климатичната криза, решават да не раждат деца
Коментари Харесай

Страхът от климатични аномалии отказва хората да създават деца

Хората, обезпокоени от климатичната рецесия, вземат решение да не раждат деца от боязън, че техните потомци ще би трябвало да преминат през климатичен апокалипсис. Това сподели първото по рода си академично изследване по тематиката, представено от " Гардиан ".
Изследвани са 600 души на възраст от 27 до 45 години, които към този момент са взели поради в репродуктивния си избор и е открито, че 96% от тях са доста или извънредно загрижени за благосъстоянието на евентуалните си бъдещи деца в един климатично изменящ се свят, написа БГНЕС.
 Експерти: Срещу климатичните промени няма ваксина Експерти: Срещу климатичните промени няма ваксина
Светът би трябвало да реагира със същата неотложност на изменението на климата, както и на коронавирусната рецесия, съобщи Червеният кръст, предуп...
27-годишна жена твърди: " Чувствам, че не мога да раждам деца на този свят с чиста съвест и да ги заставям да се пробват да оцелеят в апокалиптични условия. "
Тези възгледи се основават на доста песимистични оценки на въздействието на световното стопляне върху света, споделиха откривателите.
Друг респондент да вземем за пример разяснява, че „ идващите промени му наподобяват на международната война със своя смут “.
Проучването също по този начин открива, че някои хора, които към този момент са родители, показват страдание, че имат деца. Раждането на дете съгласно тях евентуално значи, че този човек, което способства за изключителна климатична обстановка, само че единствено 60% от интервюираните са мощно загрижени за този въглероден отпечатък.
" Страховете за въглеродния отпечатък от раждането нормално са нереални и сдържани ", сподели Матю Шнайдер-Майерсън от основания в Сингапур лицей Йейл-Нюс, който управлява изследването. " Но страховете за живота на актуалните или евентуалните деца са в действителност огромни и постоянно беше сърцераздирателно да погледнем отговорите. "
 Учени: Вулкани предизвикали световно изстудяване през 1-то хилядолетие от новата епоха Учени: Вулкани предизвикали световно изстудяване през 1-то хилядолетие от новата епоха
Учени от Сибирския федерален университет (SFU), откриха, че изригванията на вулкани през първото хилядолетие от н.е. са имали по-гол...
Броят на хората, които включват климатичните промени в своите репродуктивни проекти като фактор, евентуално ще се усили, сподели Шнайдер-Майерсън, защото въздействието на световното стопляне става все по-очевидно.
„ За да се оправим с това, в действителност би трябвало да действаме неотложно. Трябва да се оправим с главната причина, а точно самите климатични промени “, настоя той.
Изследването, оповестено в списанието " Climate Change ", не открива статистически значима разлика сред настройките на дамите и мъжете, макар че дамите съставляват три четвърти от интервюираните.
31-годишна жена споделя: „ беше единственият фактор за мен, когато взех решение да нямам биологични деца. Не желая да имам деца в един обречен на смърт свят и въпреки всичко аз в действителност желая да бъда майка. "
6% от родителите са признали, че изпитват известно разкаяние за това, че имат деца.
 Големият бариерен риф последователно изчезва Големият бариерен риф последователно изчезва
Големият бариерен риф в Австралия е изгубил повече от половината от коралите си от 1995 година насам заради стоплянето на океана, предизви...
40-годишна майка споделя: „ Съжалявам, че имам деца, тъй като се опасявам, че те ще се изправят пред края на света поради климатичните промени “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР