Хората прекарват около 1/3 от живота си в сън (приблизително

...
Хората прекарват около 1/3 от живота си в сън (приблизително
Коментари Харесай

Учените предупредиха за опасностите от съня през деня

Хората прекарват към 1/3 от живота си в сън (приблизително 25 години). Освен това поговорката "Сънят е здраве " не е инцидентна. Хората не могат да оцелеят без да спят, а в случай че по някаква причина се наложи да будуват дълъг интервал от време, това може да се окаже рисково за здравето им.
В същото време обаче разногласията какъв брой време дневно и по кое време би трябвало да спим като че ли са безкрайни. Учените непрекъснато излизат с нови изследвания по тематиката. Едно от последните проучвания е на китайски експерти и то по-скоро е плашещо. Оказва се, че в случай че спим денем, може да се изложим на огромен риск.
Според специалистите хората, които спят денем или спят по девет или повече часа през нощта, могат да имат нараснал риск от инсулт.
Експерти от Университета за просвета и технологии в Ухан са провели опит. За шест години те са следили 31.7 хиляди души. 8% от субектите спели денем по към 1.5 часа, 24% пък спели по девет или повече часа на денонощие. И при двете групи се оказало, че инсултът се случвал с 23% по-често от тези, които спели по 7-8 часа дневно.
Освен това, които спели в продължение на 9 часа и също така дремвали и денем, получават инсулт с 85% по-често.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР