Хората получават противоречива информация за ваксините и се объркват. Това

...
Хората получават противоречива информация за ваксините и се объркват. Това
Коментари Харесай

Акад. Петрунов каза кога най-рано ще имаме колективен имунитет

Хората получават спорна информация за имунизациите и се объркват. Това съобщи пред Българска национална телевизия имунологът акад. доктор Богдан Петрунов.

" Около 8-10% от хората не реагират вярно на имунизацията - не построяват антитела. Други 3% от популацията мъчно може да се разболеят поради избрана реакция на организма ", сподели още той.

Няма смисъл да се прави тест за антитела на втората седмица след имунизацията. Нека хората не си дефинират сами антителата, а и да не се успокояват от огромния им брой, тъй като част от тях са неефективни, разкри акад. Петрунов.

" По-добре хората, прекарали тежки алергични реакции да се въздържат от имунизация. Няма проблем пациентите с автоимунни болести да се ваксинират, само че дано да се съветват с лекаря си ", заяви имунологът.

" Препоръката е безапелационна - да се вършат две дози от една и съща ваксина ", разяснява акад. Богдан Петрунов и моли всички да си вършат цялостната имунизация посредством две дози.

" Всяка година ще би трябвало да се преимунизираме против ковид и вариантите. Колкото повече ваксинирани хора, толкоз повече вирусът няма защо да се хване ", разкри имунологът и добави:

Пациентите, с първа доза на " АстраЗенека ", които са прекарали вируса след имунизацията, могат да си сложат и втора доза след 12 седмици.

" Никоя от имунизациите няма общо с опитите за зачеване ", безапелационен бе специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР