Хората по света трябва да се съобразяват с доста по-кофти

...
Хората по света трябва да се съобразяват с доста по-кофти
Коментари Харесай

10 абсурдни закони

Хората по света би трябвало да се преценяват с много по-кофти неща от това да не пушат в закрити места. Вижте някои закони, които на пръв взор са много несъответстващи.

Градът, в който е неразрешено да се умира

Ако планирате да живеете постоянно, преместете се да живеете в норвежкото градче Лонгйеарбйен, където умирането е неразрешено със закон. Причината за това е, че по необясними аргументи телата на покойниците не могат да се разложат и се резервират в идеално положение. Това предиздвикало локалните управляващи да забранят погребенията от 70 години насам.

Балончетата – неразрешени

В Сингапур може да попаднете зад решетките заради… дъвчене на дъвка. Видимо безумният закон е въведен през 1992 година. Единствено се прави изключение за никотиновата дъвка, само че и в този случай искащите да се откажат от пушенето са длъжни да получат рецепта и едвам тогава могат да я купят от аптеката.

Неделикатният деликатес

В Бруней, Индонезия и Малайзия доста хора обожават да си похапват от тропически плод на име дуриан със сладко-кисел усет. Проблемът е там, че потреблението му е неразрешена на обществени места, поради острата, неприятна миризма на дуриана, която е нещо приблизително сред канализация, чесън и терпентин.

Тънка талия = независимост

В Япония е неразрешено да си тлъст. Въпреки че популацията на страната може да се похвали с едно от най-ниските равнища на затлъстяване (по-малко от 5 на 100 от японците имат наднормено тегло, за разлика от 35 % от живеещите в САЩ), през 2009 година японските законодатели вкарват закон, регулиращ оптималният обсег на талията.

Според него всеки мъж над 40 годишна възраст не би трябвало да има талия с размер по-голям от 80 см, а за дамите изсикването е 90 см. Иронията е, че това е страната, която даде на света сумото…

Нека бельото бъде с теб

Тайланд е туристическа дестинация, която е известна с демократичното си отношение към екзотични полови приумици, по тази причина ненапълно е изненадващо, че в тази страна въпреки всичко има някои ограничаващи закони. И то много странни – по този начин да вземем за пример е неразрешено да излезеш от вкъщи си без долни дрехи.

Задължително е и всеки водач да кара колата си с риза. Ако се разхождате там, гледайте деликатно в краката си, тъй като е безусловно неразрешено да настъпвате каквито и да било банкноти. За засегнатост на краля пък може да лежите в зандана цели 15 години.

Не бягайте голи в Кения

Ако сте на сафари в Кения, и вашият локален компаньон ненадейно съблече всичките си облекла и хукне да бяга както майка го е родила, не се изкушавайте да последвате образеца му. Бягането гол е позволено единствено за локалните поданици и строго неразрешено за чужденците.

Поглед в страничното огледало, взор под колата

В Дания е наложително преди да запалите мотора на колата си да погледнете под нея дали не се е скрило някое дете.

Не на среднощния звук

Ако живеете в жилищна кооперация в Швейцария, то нямате право да пускате водата в тоалетната след 22 часа. Явно слухът при швейцарците е по-силно развъртян от обонянието.

В „ синя зона “ единствено с лиценз

Съгласно „ Законът за открития космос “, признат през 1986 година във Вeликобритания, се позволява потребление на „ рационална мощ “ при предотвратяването на извънземна инвазия, в случай че инопланетяните не разполагат с „ лиценз за инвазия “.

Ако обаче пришълците дават нужните документи, то тогава имат правото да паркират летящите си чинии на територията на Острова.

Алкохолни закони

В Сейнт Луис не може да се пие алкохол, седейки на улицата. В град Топик (Канзас) е неразрешена продажбата на вино в чаши за чай. В Кливланд от бутилка с уиски може да пие единствено един човек.

В канадската провинция Саскачеван има закон, защитаващ пиещите – в локалните пивнции е неразрешено да се пие вода.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР