Хората, отказали се доброволно от българското си гражданство, няма да

...
Хората, отказали се доброволно от българското си гражданство, няма да
Коментари Харесай

На първо четене: Без право на българско гражданство, ако веднъж сме се отказали от него

Хората, отказали се непринудено от българското си поданство, няма да имат право то да им бъде възобновено.

Това взеха решение депутатите, разглеждайки промени в Закона за българското поданство на първо четене.

Според в този момент настоящото законодателство хората, отказали се от българското си поданство, имат право да изискат то да им бъде възобновено, в случай че жителят не е бил осъждан с влезнала присъда у нас или в страната, в която живее, не съставлява опасност за националната сигурност, има позволение за непрекъснато престояване в страната от най-малко при години преди молбата за възобновяване на българското поданство.

Промените са препоръчани от " Възраждане ".

Хората с обществени отговорности нямат право да се откажат от българското си поданство, даже и да живеят за непрекъснато в друга страна.

Българско поданство по натурализация към този момент ще могат да получават единствено хора, които не са осъждани за закононарушение от общ темперамент у нас, в страната им по генезис или в трета страна, в случай че живеят в нея. Изключение ще има единствено за оправданите.

Досега чужденци, сключили брак с български жител и искащи да станат български жители, не бе належащо да се отхвърлят от първото си поданство. С новите промени обаче би трябвало да са минали най-малко три години от датата на подписване на брака.

Българските управляващи към този момент ще зачитат, че човек се е отказал от първото си поданство, в случай че е подал молба за това, само че не може да се освободи от поданството заради независещи от него аргументи.

Промени има и в отменянето на натурализацията. Държавата към този момент има право да го направи, в случай че са налице задоволително данни, че човек е сключил брак с наш съгражданин фиктивно, само за придобиване на българско поданство. Отмяна може да има и в случай че " лицето в продължение на пет години след придобиването на поданството не е открило никакви трайни връзки с българската страна и се е възползвало от българското поданство само за заобикаляне на имиграционни режими и престояване в чужбина ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР