Хората от третата възраст трябва да избутват приема на лекарствата

...
Хората от третата възраст трябва да избутват приема на лекарствата
Коментари Харесай

Лекар предупреди всички пенсионери за смяната на часа и лекарствата

Хората от третата възраст би трябвало да избутват приема на медикаментите си с 10 минути напред всеки ден в седмицата преди промяната на часовото време, с цел да се получи равномерен преход. Този съвет отправи психиатърът доктор Веселин Герев пред „ Телеграф “.

Адаптацията към лятното часово време при здрави хора трае една работна седмица. По-сложна е обстановката при провеждащите лекуване за хронични болести с троент банкет на лекарства. Те би трябвало да стартират “да избутват ” приемите с 10 минути напред и по този начин в неделя, 31 март, да са гладко синхронизирани с лятното часово време.

Ако да вземем за пример хипертоник взема медикаментите в 8 часа, в понеделник да ги одобри в 8 часа и 10 минути, във вторник в 8,20 ч., в сряда в 8,30 ч., в четвъртък в 8,40 ч, в петък в 8,50 ч, а в събота в 9 часа. С този ход при промяната на часовото време няма да усетят фрапантно смяната.

„ Ако промяната на времето се свърже и със промяна на часа за банкет на медикамента, се получава „ дупка “ от един час в деня на пренасяне на стрелките. Особено за хора със сърдечносъдови болести това може да е рисково “, предизвестява експертът. На 31 март ще превъртим стрелките с час напред за следващ път.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР