Хората очакват от нас работа, не да прехвърляме проблемите от

...
Хората очакват от нас работа, не да прехвърляме проблемите от
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Хората очакват от нас работа, не да прехвърляме проблемите от папка в папка

" Хората чакат от нас работа, не да прехвърляме проблемите от директория в директория. Съгласен съм с изказванията на сътрудниците, че натрапвам ново движение на работа. Но надълбоко имам вяра, че сме на тези позиции, с цел да решаваме проблеми, а не да се мотаем и да губим времето на жителите ". Това споделя ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в отговор на рецензии за преждевременно оповестяване на конкурс за нова спорта зала в двора на 21 СУ в „ Лозенец “.

„ Моето надълбоко разбиране е, че смисълът на новите лица в политиката е да постановяваме нови, по-високи стандарти. Заиграването с политически нападки не носи изгоди на жителите, а единствено им губим времето и ги разочароваме. Няма да го разреша. Затова изисквам движение и резултати – бързи и потребни “, прибавя той.

Двугодишното безучастие на кмета на регион " Лозенец " е възмутително, а не състезанието, споделя още Георгиев.

„ Още предходната година предложихме пустеещата и незавършена постройка в двора на 21 СУ " Христо Ботев " на ул. " Люботрън " да бъде превърната в съвременна спортна зала за децата на София. Кметът имаше две години да прояви самодейност и да откри метод да възвърне постройката. За две години - нищо. Сега, когато общинският съвет и Столична община афишират конкурс, се получават неуместни обвинявания за припряност. За да пресека спекулациите, подсещам, че процедурата ще е за спортни клубове и федерации. Не за вложители или компании ", показва ръководителят на СОС.

" За да подсигуряваме транспарантното осъществяване на процедурата за спортната зала в двора на 21 СУ " Христо Ботев ", конкурсната документи ще бъде прегледана и утвърдена от общинските съветници ", споделя той.

И прибавя, че като човек, приближаващ от частния бранш не може да одобри за обикновено нещо, което отвън администрацията се случва за 3 месеца, да лишава на институциите над 2 години. След обществен конкурс, състезателен клуб или федерация ще има право да довърши остарялата постройка и да построи съвременна спортна база. Конкурсът е за безплатно и срочно право на градеж, против ангажимент за дотъкмяване и цялостно съоръжение на постройката. С изискванията на състезанието ще се подсигурява право за свободно прилагане на спортната зала от учениците на 21 СУ " Христо Ботев " и потреблението й единствено за спортни занимания.

Георгиев напомня, че през 2021 година СОС промени наредбата за ръководство на спортни парцели в разговор със спортни клубове, федерации и спортисти.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР