Хората очакват от нас да кажем: Стъпваме здраво! Ще ви

...
Хората очакват от нас да кажем: Стъпваме здраво! Ще ви
Коментари Харесай

Борисов във Враца: Хората очакват от нас да кажем - "Стъпваме здраво! Ще ви извадим от кризата!"

" Хората чакат от нас да кажем: Стъпваме крепко! Ще ви извадим от рецесията. Затова мен ме интересува сметката от бюджета. Да забележим - има ли пари - за финансовите поправки, за инфраструктурните планове. Вие без тях не можете да съществувате. Вие сте едно село. Аз почитам селото. И като схвана какви са бюджетите, ще мога да ви кажа - действайте. Орешарски ми остави 800 милиона дупка в бюджета, ние за два месеца ги покрихме. Втория път - КТБ и така нататък - 6 милиарда и 700 беше втората дупка. ГЕРБ се напъна, свърши работа, оставихме им 12 милиарда фискален запас. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете и актива на партията от областите Враца, Монтана и Видин.
 
Две години умните и красивите управляваха. Хаос, съсипия, застой! Това, което тези предизвикаха на България, османлия не го е причинявал! Защо мълчахте? По време на войната се зароди най-голямата проведена престъпност. Помните югоембаргото. Смятайте какви " убийци " се отглеждат сега.
 
Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете на партията от областите Враца, Монтана и Видин. Резултатът от двете години стъргане, чегъртане, триене и най-после обрулиха границата всеки ден. И задграничните медии гледат, уточни още той. 
 
Аз мисля, че и президентът Радев и финансовата министърка, са длъжни да извадят потреблението на бюджета. Умолявам ги, да кажат какво е моментното положение на бюджета. Искам да видя има ли за финансовите поправки. За да мога да ви кажа " Поемайте този ангажимент, ще го свършим ". Сега дупката не се знае какъв брой е, добави Борисов. 
 
На 30 април отново ще се озовем в същата обстановка и юни ще са новите избори. И тогава народът ще ни вика: " За какво сте ни вие? ". Това го направи Вдигнатият пестник, който те си го избраха, съобщи той.
 
" Осветлението не можете да си платите общините. Какво стана с инфлацията? Сега над 100%! Официална - близо 40%, а на едни артикули - над 1000%. Защо търпяхте, бе? Грабеха ви по 1 лев на литър бензин. Всеки лев от джобчето вашето излизаше. От деня, в който се махна Промяната, над 5 милиарда отидоха към Русия, " приятелски пари ". Мълчание! Пълно безмълвие! " Мълчанието на агнетата ", съобщи Бойко Борисов при започване на срещата си със северозападните кметове на ГЕРБ във Враца.
 
Какво стана с миграцията? Нула %. Какво става с незаконната миграция? Шенген?! Разградиха всичко! Какво стана, нали щяха да идват пари от Европа?, попита той.
 
Две години стъргане, чегъртане, брулене. И най-после обрулиха границата. Всеки ден. И задграничните медии гледат. Смятайте какъв колосален трафик! Вместо да изловят каналджиите... А ние ги правихме тия работи с нашите сътрудници от Турция. Загинаха служители на реда, Бог да ги елементарни. А имаме фантастични момчета граничари. А би трябвало да отидем в Брюксел с коз - ние пазим границата, по тази причина помогнете - с дооборудване. И няма човек в Европа, който да не каже: Колко желаете? С Урсула и Шарл Мишел всеки месец следяхме преводите към Турция. За да ги държат ( " изнесен център " ) отвън рамките на Европа, да стоят близо до местата, където могат да ги върнат, означи още водачът на ГЕРБ., означи още водачът на ГЕРБ.
 
Борисов посочи, че министърът на стопанската система и президентът Радев би трябвало да излязат и обяснят за какво са такива цифрите на инфлацията, за какво хората към този момент не смогват да заплащат сметките си. 
 
" Аз мисля, че и президента Радев и финансовата министърка, са длъжни да извадят потреблението на бюджета. Умолявам ги да кажат какво е моментното положение на бюджета. Искам да видя има ли за финансовите поправки. За да мога да ви кажа " Поемайте този ангажимент, ще го свършим ". Сега дупката не се знае какъв брой е ", добави Борисов. 
 
" Само приказват " Съдебна промяна, та правосъдна промяна. А за две години за какво не я направиха тая правосъдна промяна?! Проблемът, тъй като вие сте елитът на партията ни в Северозападна България, желая да го знаете - това, което тези предизвикаха на България, османлия не го е причинявал! Как ще излезем от тая дупка, при този разграничен, мразещ се народ? С постове във Facebook? С мемета, с насмешки?! ", разяснява още Бойко Борисов.
 
" Те схванаха, че изгубиха изборите. Политическа партия паднаха с 5% за 6 месеца под ГЕРБ. Дори да стане невъзможното - да са малко преди нас. С нас не може, с Движение за права и свободи не може, с Възраждане не може, с Българска социалистическа партия не може. Ако завоюват изборите, в първия момент ще изпаднат в изолираност. В такава бяхме и ние и останахме в Народното събрание, изолирани от всички ", съобщи той.
 
Борисов предвижда, че при невъзможността за сформиране на постоянен кабинет след изборите на 2 април, след три месеца ще има нови.
" И хората ще се питат - ами кой ни го аргументи? - Това го направи вдигнатият пестник, който те си го избраха. Сега ни питат, за какво не му желаеме импийчмънт. Представете си, че той успее – тогава Илияна Йотова ще прави служебните държавни управления. Президентът за толкоз години се научи. Хубав-лош, вие го избрахте ", изясни водачът на ГЕРб и уточни:
 
С Радев нито се срещаме, нито си приказваме. Но обстоятелствата са такива - чудовищна инфлация, горивата, тока - изпуснаха ги. И всички производители се възползваха и подвигнаха цените. И в този момент спекулата цъфти.
 
" Подиграваха ни, тъй като казвахме по народному - " да има мазнинка за зимата "... Това е нещото, което не ми дава сън. Жал ми е за хората. Няма минаване - тирове, коли, ями. Две години какви ги приказваха? - Господин Петков (аз не знам дали в Харвард ги учат тия неща) всеки, приключил нещо обвързвано с финансите, знае, че инфлацията е скритият налог... Ама в случай че ги питаш какво и що, ще се объркат, те няма да знаят какво да вършат ", разяснява още Борисов.
 
Той се обърна към медиите дали имат въпроси. Запитан какво ще конкретизира за бюджета, някогашният министър председател отговори: " Ами ядеме пицата от кутията. Беше постна, след това й турихме доматки, моцарела, прошуто, рукола. Турехме по една бира до нея. Заводи във Враца започнаха да бълват експорт. За първи път износът на България надвиши вноса от Германия. Цялата страна работеше ".
 
Борисов бе безапелационен - януари 2024 година " няма късмет да приемем еврото ". " Да се активизираме, да покрием дупките и тогава може да стане. Сега ни чака тежка обстановка... Най-реалистичният сюжет е ГЕРБ да е първа политическа мощ и хората да заявят, че желаят смяна. А ние ще си носим отговорността ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР