Хората няма нужда да посещават офисите на НАП за подаване

...
Хората няма нужда да посещават офисите на НАП за подаване
Коментари Харесай

Новите декларации на НАП се подават 4 пъти по-бързо, не ходете в офисите

" Хората няма потребност да посещават офисите на Национална агенция за приходите за подаване на данъчна декларация, защото всичко, което може да се направи физически, може да се направи и онлайн ", съобщи Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите, пред Българска национална телевизия.

Преди два дни организацията пусна на уеб страницата си авансово попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица. За да се попълни, всеки жител би трябвало да си вземе ПИК - от който и да е офис на Национална агенция за приходите в страната.

Бъчваров изясни, че декларацията е изцяло безвъзмездна, не би трябвало електронен автограф.

" Досега Национална агенция за приходите е издала към 700 000 ПИК-а и хората ги употребяват интензивно. Само за един ден са подадени 12 000 заявления, това в никакъв случай не се е случвало ", изясни Росен Бъчваров.

Попълнената декларация е същата като предходните, само че има допълнения - в нея има данни за заплати, цивилен контракти, възнаграждения, контракти за наем, предплатено импортирани налози и има информация за дотациите от Държавна фирма " Земеделие ".

" Тоест, в случай че човек няма какво да добави - заплати и възнаграждения, би трябвало единствено да ги прегледа и удостовери. Отправя се рекомендация, в случай че човек е работил на повече от едно място, с няколко работодатели, би трябвало да си вземе служебни бележки, с цел да свери информацията, някой от работодателите да не се е дублирал. Иначе служебни бележки даже не са нужни ", сподели още Бъчваров.

Той бе безапелационен, че с нововъведението междинното време за подаване на една декларация е намаляло 4 пъти от предходната година.

Говорителят на Национална агенция за приходите изясни, че единствената ръчна интервенция в този тип декларация се отнася за данъчните облекчение и в случай че се отдава парцел чартърен.

Декларацията разрешава да се поправя и изтрива.

Иначе Национална агенция за приходите подсигурява, че теч на данни няма да има в този момент, защото Агенцията извършва огромен и безценен план за редизайн на всичките си осведомителни мрежи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР