Хората неглижираха здравето си, всеки трябва да бъде отговорен към

...
Хората неглижираха здравето си, всеки трябва да бъде отговорен към
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев разкри от кое лекарство за COVID-19 е много доволен

Хората неглижираха здравето си, всеки би трябвало да бъде виновен към себе си. Трябва да вършат профилактични прегледи. Съпътстващите болести и коронавирусът водят до тази висока смъртност у нас. Доста е стеснителен процентът и смъртността в България на 100 хиляди души. Самата смъртност е вследствие на много комплекси фактори, като много застарялата нация. Това съобщи шефът на РЗИ- София доктор Данчо Пенчев в ефира на Нова телевизия.

"Всяка една мярка, която се вкарва, се вкарва за избран интервал от време и от нея се чака избран резултат. За страдание дифузното разпространяване, натискът над здравните заведения, наложи въвеждането на тези по-строги ограничения. ", изясни още той.

По думите му допустимо е заведенията да не отворят след 10 дни, само че се надяват въведените ограничения да дадат резултат.

Хотелите са съвсем затворени, видяхте в заповедта, че те минават на вид „ кетъринг “. Затворени са фитнесите и заведенията за хранене ", напомни медикът.

Ние се надяваме ограниченията, които са въведени, да дадат част от резултата, който чакаме. В момента ограниченията са доста и обгръщат доста браншове. Ние имахме диалози с представители на заведенията, обезпокоени са. Но няма по какъв начин да кажа, че на 11 ден, те ще бъдат отворени. Ние въпреки всичко дадохме един прозорец от няколко дни, тъй че те да могат да се приготвят за това затваряне.

По думите му, в случай че броят на инфектираните продължи да е над 4000 дневно това значи, че сме в плато. "Тогава в комплексността на разбора влиза лечебна мрежа, натискът над заведенията, заболяемостта на 100 хиляди ", уточни той.

Относно обстановката в столицата, той съобщи: "Аз съм доста обезпокоен и не за леглата, кревати има в София и постоянно могат да бъдат разкрити още. Аз съм обезпокоен за сътрудниците и личния състав. И физически, и душевен се изчерпват хората. Тук не става въпрос за кревати, които се трансформират от чисти към коронавирус. Все още има, въпреки и малко. Към вчерашна дата свободните кревати в София 1821 за незаетите кревати за неусложнени и 115 за интензивни. ", регистрира той.

За лекарството "Ивермектин ", което Чехия закупи от България, доктор Пенчев акцентира, че персонално го е употребил и е дало „ доста добър резултат”. Той бе безапелационен, че и околните му са се доверили на лекарството и са го употребявали. Всяко едно лечебно заведение основава избран протокол по какъв начин да лекува. В някои страни то попада като средство за профилактика, само че дали той ще бъде въведен и у нас, не е негово решение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР