Хората не трябва да се заблуждават, че ще бъдат увеличени

...
Хората не трябва да се заблуждават, че ще бъдат увеличени
Коментари Харесай

Иван Нейков разкри кой е минусът на Швейцарското правило при пенсиите

Хората не би трябвало да се заблуждават, че ще бъдат увеличени всички пенсии. В обществената сфера бързината в никакъв случай не е била качество или достолепие и по тази причина не би трябвало да се бърза с отпущането на тези 50 лв.. Това съобщи в ефира на бТВ някогашният обществен министър Иван Нейков, който в този момент е шеф на Балканския институт по труда и обществената политика.

По думите му казусът не е ниски - високи, а остарели - нови.

"Трябва да се намерят няколко механизма за осъвременяване на пенсиите, това не би трябвало да е резултат на тръшкане. Трябва да е направен механизъм за осъвременяване на някакъв интервал от време да вземем за пример на 5 или на 10 години. Има два разновидността за повдигане на пенсиите с Швейцарското предписание - в случай че порастват бързо приходите и в случай че се усилва инфлацията. Вторият вид обаче е рисков. Търси си да се откри баланс.
Швейцарското предписание обаче има един минус, а точно се отварят ножиците - по-високите пенсии получават повече при нарастване, а по-ниските по-малко. Затова специалистите би трябвало да намерят салдото ", безапелационен е още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР