Хората не трябва да се плашат от еврото. Приказките как

...
Хората не трябва да се плашат от еврото. Приказките как
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Хората не трябва да се плашат от еврото


Хората не би трябвало да се плашат от еврото. Приказките по какъв начин това би нараснало инфлацията не са правилни. Това ще докара до по-добри вложения, по-добри условия по заеми. Ще донесе условия за развиване и напредък. Това сподели в изявление за „ Още от деня “ Мартин Димитров от „ Демократична България “.

Той разяснява и упования 40-процентов растеж в цената на парното, като го дефинира като аргументиран на фона на по-скъпия газ. „ Няма да усетим нарастването като 40% след въвеждането на диференцираното Данък добавена стойност /от 1 юли/. Тогава ще има намаление на цената незабавно. 70% от парното е газ. Алтернативните доставки се чака да бъдат на по-ниски от цените на „ Газпром “.  Дори да бяхме останали на съветски газ, щеше да има сходно нарастване на цените “, изясни Димитров.

Той добави, че има международна наклонност на повишаване на газа. „ Не можем да избягаме от нея, а единствено да омекотим удара “, уточни депутатът.

Мартин Димитров бе безапелационен, че скокът в цената на парното не е следствие от мораториума, който Народното събрание наложи. „ Ако имаше бумеранг, той щеше да удря тока, парното и газа. За тока има минимално нарастване. Ако имаше бумеранг, той трябваше да е на всички места. Заради войната има голямо повишаване на газа “, изясни той и уточни, че нарастването в цената на тока в България е най-малкото за целия Европейски съюз.

По думите му има положителни ограничения, които да се борят с рецесията, само че казусът е, че би трябвало да се приложат по-бързо.

Мартин Димитров сподели още, че от Демократична България са срещу нулевата ставка на Данък добавена стойност за хляба и загатна, че тя може и въобще да не влезе в действие. Той разяснява и тематиката за РСМ и изключителния съдружен съвет и акцентира: „ Позицията на България ще остане такава, каквато е била до момента “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР