Хората не са антиваксъри, а се страхуват от страничните ефекти.

...
Хората не са антиваксъри, а се страхуват от страничните ефекти.
Коментари Харесай

Радка Аргирова: Имаме данни, че „Омикрон“ е в страната

Хората не са антиваксъри, а се опасяват от страничните резултати. Това е моето усещане, съобщи тя.

Тя разяснява, че има съмнителни PCR проби, които в допълнение удостоверяват съществуването на новия вид.

Аргирова добави, че на едно място са открити 6 случая, в друга лаборатория – още два, а на други места – 10 случая на " Омикрон ". " Би трябвало да се нарекат единични случаи. Всички хора идват от чужбина ", сподели още Аргирова в " Тази заран " по bTV.

Тя посочи, че всички случаи би трябвало да бъдат доказани от Националния център по заразни и паразитни заболявания, само че това евентуално ще се случи до дни.

Според Аргирова актуалните ограничения са задоволителни за ограничение на болестта с " Омикрон ", само че те би трябвало да се съблюдават и да се управлява тяхното съблюдаване.

Относно имунизацията, съветникът на премиера Кирил Петков счита, че с стопански тласъци може да се увеличи ваксиналното покритие у нас, а мярката с спомагателни пари за пенсионерите ще сработи.

" Трябва да станем съответни към хората. Конкретни към терзанията им. Защото хората не са антиваксъри, а се опасяват от страничните резултати. Това е моето усещане ", сподели Аргирова.

По думите ѝ предходното ръководство на здравното министерство е оставило положително завещание. " Наследяваме един огромен екип от хора, които са подготвени да спомагат за една нова имунизирана България. Просто би трябвало да продължим тази работа ", сподели Аргирова.

Според нея вирусът ще затихне напълно през април и май месец, само че в страните с високо ваксинално покритие. У нас това ще се случи по-късно.

" Всичко, което върша, цялата ми работа, цялото ми време е отдадено на това да не се превърнем в Коронавирус гетото на Европа ", сподели Аргирова.

Относно високата смъртност тя сподели, че методите да се спре този развой е посредством имунизация и слагането на трета бустерна доза.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР