Хората не с раждат със зелени очи, а зеленооките жени

...
Хората не с раждат със зелени очи, а зеленооките жени
Коментари Харесай

Никой не се ражда със зелени очи

Хората не с раждат със зелени очи, а зеленооките дами са доста повече от зеленооките мъже в света.

Малко хора знаят за това, само че зелените очи са едни от най-редките в човешката популация. В същото време никой не се ражда зеленоок, очите в следствие добиват този цвят, а пигментът меланин е виновен за този обаятелен цвят на ириса.

Меланинът стартира да се отделя в тялото в нужния размер едвам месеци след раждането. Бебетата нормално се раждат със сини или сиви очи, които по-късно могат да станат кафяви, сиви, сини или зелени.

Всичко е с помощта на меланина - пигмент, чието равнище дефинира цвета на ирисите на очите. Процесът на " стабилизиране " на цвета на очите може да отнеме до една година, тъй че от време на време въобще не е допустимо незабавно да се разбере какъв е цвета на очите на новороденото ви бебе.

Друг забавен факт е, че хората в действителност нямат изцяло зелени ириси . Ако видите някой със ярко зелени очи, тогава пред вас в действителност е образна заблуда, заради особеностите на взаимоотношението на пигментната примес с естественото или изкуствено осветяване.

Пигментната примес, виновна за зелените очи, нормално е комбинация от светлокафяви и жълти петна, податливи на събитие, известно като „ Разсейване на Рейли ” . Любопитно е, че зеленооките дами са по-често срещани от мъжете със зелени очи.

Учените обърнаха внимание на този факт преди няколко десетилетия, само че към момента не са разкрили повода за неравномерното систематизиране на притежателите на зелени очи сред половете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР