Хората не осъзнават напълно рисковете да заминат на екскурзия по

...
Хората не осъзнават напълно рисковете да заминат на екскурзия по
Коментари Харесай

Организирането на екскурзии от лица без регистрация е незаконно и рисковано

Хората не осъзнават изцяло рисковете да заминат на екскурзия по публикация в обществените мрежи. Заплахите са свързани освен с възможна загуба на пари, само че и с по-сериозни рискове при избрани условия, изясни пред TravelNews основателят на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова.

Експертът посочи, че физически лица без регистрация по Закона за туризма нямат право да провеждат почивки и екскурзии. Дейността може да се прави единствено от лица, които би трябвало да бъдат регистрирани като туроператор или туристически сътрудник. Тя акцентира, че казусът е доста огромен за потребителите, за бизнеса и за институциите, които би трябвало да се оправят с него.

Специалистите предлагат хората да се въздаржат от сходни случки. Справка за съществуването на регистрация като туроператор или турагент може да се направи в регистъра на Министерство на туризма:. Освен дали лицето е законно, там ще могат да видят и дали то има застраховка „ професионална отговорност “, докога е годна и с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР