Хората не осъзнават докрай, че имат повече власт и повече

...
Хората не осъзнават докрай, че имат повече власт и повече
Коментари Харесай

Ернестина Шинова: Хората не съзнават, че имат повече власт и свобода

" Хората не осъзнават до дъно, че имат повече власт и повече независимост . Могат да гласоподават преференциално, могат да потърсят своите хора. " Това съобщи пред News.bg актрисата и кандидат-депутат от Вътрешна македонска революционна организация Ернестина Шинова за идните парламентарни избори в на 4 арпил, неделя.

" Аз персонално считам, че хората, когато застанат пред избора си в неделя, не осъзнават, че имат повече независимост и власт от това, което си мислят. Те имат право на преференциален избор и в случай че желаят в Народното събрание да влязат почтени и честни хора, е добре да го употребяват ", настоя Ернестина Шинова.

Тя изясни, че е избрала предлагането на Вътрешна македонска революционна организация да стане кандидат-депутат, тъй като не желае да бъде наричана раждащ родител , а на първо място Ернестина Шинова - майка. На нашите географски ширини, тази дума към момента има значение, тази дума в България е свята, уточни актрисата.

Още един претекст да се включи в листите на Вътрешна македонска революционна организация:

" Може би, тъй като не желая на никое място, в никакъв случай по света да бъдат изгаряни български флагове , тъй като считам, че македонците могат да се самоопределят както намерят за добре, само че при всички случаи се постанова да признаят няколко неоспорими исторически обстоятелството и да спрат вечно с езика на омразата ", настоя Шинова.

А на въпрос по какъв начин вижда ролята и мястото на дамата в политиката, Шинова съобщи, че дамата е призвана да бъде практична, проведена, далновидна, нежна и грижовна . " И в този смисъл считам, че е извънредно потребно моето присъединяване в политиката. "

Ернестина Шинова се усеща подготвена за това, което " хората и Господ й подскажат ", че може да направи като резултат от гласуването в неделя. " Винаги, когато се заемам с нещо, се запитвам единствено за едно - дали мога да бъда потребна . В случая считам, че има неща, с които мога да допринеса, мога да бъдат потребна и в случай че хората ми покажат, че това е пътят ми, ще го извървя с ангажимент и с безспорна убеденост - бих подкрепила, защитила и бих се преборила за техните ползи ", посочи тя.

Ернестина Шинова е на мнение, че има доста работа и проблеми за разрешаване в сферата на образованието . Тя открои като голям проблем това, че деца от разнообразни етноси се появяват в първи клас и стартират учебно заведение, даже без да знаят и дума български. Тя счита още, че би трябвало да се упражни надзор върху безкрайното количество разнообразни учебници по един и същи предмет, тъй като това затруднява безпределно доста децата, когато решат да аплайват за 7 клас в друго учебно заведение.

Проблемите в бранш " Култура " също са доста, а като начало счита, че би трябвало да бъдат отделяни минимум 1% от Брутният вътрешен продукт за просвета . В Европа се отделят 2% и мисля, че за България в действителност е непретенциозно и би трябвало това нещо да бъде оценено от ръководещите. Ние желаеме единствено 1%, безапелационна бе Ернестина Шинова.

Шинова добави, че би трябвало да се вкарат и европейските регулации във връзка с интелектуалната благосъстоятелност в България, тъй като това би разрешило на хората да се прехранват от труда си, даже в изискванията на пандемия и даже, когато нямат опция за изява.

Актрисата въпреки всичко регистрира, че страната намерила някакви способи, въпреки и за жалост незадоволителни, да подкрепи този бранш , който е един от потърпевшите, по думите й, в действителност най-пострадалия бранш от пандемията. Ернестина Шинова не е удовлетворена от държавната помощта, изключително от тази за свободните актьори - тези, които не са в държавни структури като театри и така нататък

Не съм удовлетворена даже в европейски мащаб , не приказвам за българския. И там би трябвало доста да се работи, доста да се оказва помощ, направени са някакви неща, търсят се някакви платформи, с които да могат да се осъществят планове, с които вероятно хората да се поддържат и препитават в тези комплицирани условия, само че това не е задоволително, по никакъв начин не е задоволително, изясни Ернестина Шинова.

По думите й от ден на ден хората не желаят подаяния, а желаят работа, единствено и само работа, право на труд и на изява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР