Хората не обичат да си го признават, но колкото по-възрастни

...
Хората не обичат да си го признават, но колкото по-възрастни
Коментари Харесай

Хората над 40 г. трябва да работят три дни седмично

Хората не обичат да си го признават, само че колкото по-възрастни ставаме, толкоз повече губим от своята сръчност. С възрастта идват мъдростта, и способността да се концентрираме и да запомняме неща се намалява. С времето хората губят и своята експедитивност на реакция. Учени от Мелбърн потвърдиха, че работата до 30 часа на седмица е добра за когнитивната функционалност на индивида, само че води към намаление на продуктивността.
В проучването са взели присъединяване 3500 дами и 3000 хиляди мъже, които били над 40-годишна възраст. Доброволците взели присъединяване в проби за когнитивни функционалности под контрола на учените. Изследването демонстрира, че хората, които работили до 30 часа на седмица имали огромен когнитивен спад, спрямо тези, които въобще не работели.
Авторът на изследването професор Колин Маккензи изяснява, че в него имало разнообразни детайли, които демонстрират способността на участниците да четат думи на глас, да съпоставят букви и числа в текстове и да считат. Известна степен на интелектуално стимулиране е подобаваща активност в по-зряла възраст, да вземем за пример при решаването на главоблъсканици и кръстословици, само че прекомерната стимулация има противопоставен резултат.
Професор Колин Маккензи добавя, че доста страни разискват въпроса за повишение на пенсионната възраст, което ще кара хората да работят повече. По думите му е доста значимо е работните дни да бъдат редуцирани до три в седмицата.
Според него е доста тънка границата сред поддържането на интензивността на мозъка и прекомерното му натоварване, което провокира стрес и има други негативни последствия.
Макензи счита, че най-хубавото решение за хората над 40 години е работата на повърхностен работен ден. По този метод те ще упражняват мозъка си задоволително, само че няма да са прекомерно изтощени. Експертът предлага на хората да намерят салдото в своя живот, а да не се преуморяват, когато са над 40 години. Според него това може да има решаващо въздействие на общото им здравословно положение, написа cluber.com.ua.
Превод: Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР