Хората не ходят на работа само заради заплатата. Това твърди

...
Хората не ходят на работа само заради заплатата. Това твърди
Коментари Харесай

13 признака, че компанията, в която работите, не дава 5 пари за вас

Хората не вървят на работа единствено поради заплатата. Това твърди пред Business Insider Лин Тейлър - специалист по отношение на връзките на работното място, треньор по водачество и създател на книгата " Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job ". Тя изяснява, че е значимо хората да знаят, че работата им способства за общия триумф и носи позитивна смяна. Ако работодателят се интересува от теб и твоето задоволство в дълготраен проект, ти ще знаеш, че има цели, които гониш и очакваш те да бъдат оценени.

Недооценяването въпреки това може да докара до по-сериозни последици в вероятност, както за чиновниците, по този начин и за цялата компания. Ето и няколко образеца, че работодателят ти не те прави оценка:

1. Никога не те приканват да предложиш концепциите си

Според Майкъл Кер, бизнес преподавател и създател на " The Humor Advantage ", когато работодателят не те кара да изразяваш мнение и свои хрумвания, значи, че няма необикновен интерес към теб.

2. Не те поддържа, направлява или не ти дава противоположна връзка за свършената работа

Липсата на каквито и било упътвания те попречва да постигаш задачите си има негативен резултат върху работата ти. Тейлър счита, че когато един шеф гледа единствено техническите аспекти, а не дали напредваш с работата, не държат на теб.

3. Не те компенсира почтено

Искаш покачване и знаеш, че възнаграждението ти е по-ниско в сравнение с заслужаваш, само че те отхвърлят да постъпят съгласно стандартите. Според Тейлър шеф, който даже не преглежда предложенията, които внасяш, няма да ти заплаща заслуженото.

4. Пропускат те за покачване, което заслужаваш

Почти 2/3 от чиновниците признават, че са били пропускани, когато им пристигна реда за покачване. Когато полагаш два пъти повече старания от останалите и най-после сътрудник, който не се е старал задоволително, бъде нараснал, значи, че компанията не държи на теб.

5. Не ти разпореждат нови стойностни планове

Тук се има поради, когато лишават планове, за които работиш интензивно или пък спрат да ти дават такива, които са в твоята сфера на специализация и стартират да ги разпореждат на сътрудниците ти.

6. Шефът ти те пренебрегва, когато искаш да обсъдите натовареността ти

Ако имаш 60-часова работна седмица и помолиш за понижаване на работните часове или пък да работиш от у дома, а той те пренебрегва и даже не обмисля молбата ти.

7. Работиш върху планове, от които обаче не получаваш нищо

Когато помагаш за избран план и след реализирането му не получаваш никакво заплащане.

8. Не те включват във вземането на решения

Предупреждение за липса на преданост е, когато работодателят ти взима решение, което касае твоята кариера, без да се съветва с теб.

9. Научаваш финален за значимите вести

Често за развиването на компанията и значими промени разбираш финален или пък научаваш от останали чиновници инцидентно. Повече от неприятно и обидно е, когато положителните вести са свързани с план, върху който си работил.

10. Отказват да одобряват помощта ти

Виждаш, че има доста работа и доста малко време, с цел да се извърши и решаваш да съдействаш, само че даже тогава помощта ти се отхвърля.

11. Игнорират потребността ти от подпомагане или средства

Според Тейлър компания, която не се интересува от положителното ти положение и не реагира на запитванията ти за нещо, което ти е належащо, с цел да си свършиш по-добре работата, не те цени задоволително.

12. Липсата на доверие

Кер споделя, че е прекомерно неточно, когато да вземем за пример здравословното ти положение постанова неявяване от работа и шефът ти желае бележката от лекаря, а не пита по какъв начин си.

13. Непрофесионално държание по отношение на чиновниците

Според Кер слагането на ултиматуми или притискането, с цел да приемеш несъмнено решение е червен байрак, който да те накара да преосмислиш бъдещето си в компанията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР