Хората навършили 40 години трябва да избягват кафето, ако държат

...
Хората навършили 40 години трябва да избягват кафето, ако държат
Коментари Харесай

Кафето става опасно за хората над...

Хората навършили 40 години би трябвало да заобикалят кафето, в случай че държат на здравето и съня си. Това е изводът от канадско проучване. Особено би трябвало да внимават хората, които работят през нощта. Изследване на група учени отпред с Жули Карие, професор по логика на психиката в Университета в Монреал, демонстрира, че резултатът на главната съставна част на кафето – кофеина, да пречи на съня се ускорява с придвижване на възрастта, написа вестник Ретро.

24 мъже и дами взели участие в изследването – в едната група са били хора сред 20 и 30 години, в другата – сред 45 и 60. Всеки трябвало да прекара две безсънни нощи в лаборатория. Една част изпили три часа преди сън таблетка от 200 мг кофеин, другата – плацебо. При всички, които консумирали кофеин, сънят бил повлиян.

Особено били наранени по-възрастните участници, които са спали 50% по-малко. „ Кофеинът е най-често употребяваният стимулант за противопоставяне против съня, само че има пагубни резултати при хора, работещи нощни смени, тъй като те би трябвало да спят денем, тъкмо когато техният биологичен часовник изпраща сигнали за пробуждане. С придвижване на възрастта сънят от ден на ден се въздейства от кафето “, декларира Карие пред сп. „ Слийп медисин “. Тя предлага на хората след 40-годишна възраст да понижат потреблението на кафе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР