Хората на Веселин Марешки се обявиха срещу Стратегията за детето.

...
Хората на Веселин Марешки се обявиха срещу Стратегията за детето.
Коментари Харесай

Воля иска пътна карта за детското щастие

Хората на Веселин Марешки се оповестиха против Стратегията за детето. На брифинг в Народното събрание водачът Марешки изрази недоволството си против документа, станал мотив и за митинги на родители.

Той упорства за строги наказания за служителите, които прокарват непознати идеологии в детските градини и учебни заведения. Боряна Георгиева уточни, че тактиката е настоящата ябълка на раздора, която разделя обществото.

Това е следващият празнословен документ, посочи тя. Нямало никаква конкретика и изясненост по какъв начин ще се решат проблемите на децата. " Воля " желае да се запазят изконните български полезности. Хората на Марешки са срещу лесното лишаване на деца от родителите, залегнало в тактиката, съгласно тях.

Ние не утвърждаваме тактиката и считаме, че тя би трябвало незабавно да се редактира, безапелационна е Боряна Георгиева. Новата тактика преповтаряла концепциите на тактиката от 2008 година и предложила същите ограничения. Колежката й Елена Алексиева настоя за проверка на документа, който би трябвало " да се трансформира в пътна карта " за детското благополучие.

Припомняме, преди дни родители проведоха митинги в София, Пловдив и Варна с искане за цялостна анулация на Националната тактика за детето. Според тях Стратегията децентрализира ролята на фамилията, лишава права на родителите и ги трансферира към обществените служащи.

Остро по отношение на документа се изрекоха и Съюз на демократичните сили, съгласно които документът е папагалско налагане на европейски опит. Вътрешна македонска революционна организация също изрази неодобрението си по отношение на Стратегията. Преди седмица пък от Политическа партия " Възраждане " обявиха, че виждат " топла връзка " сред документа и Истанбулската спогодба. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР