Хората на възраст под 60 години, на които е дадена

...
Хората на възраст под 60 години, на които е дадена
Коментари Харесай

Германия реши: Предлага втора доза различна ваксина срещу коронавирус на получилите първа доза от AstraZeneca

Хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина против ковид на AstraZeneca в Германия, ще получат друга ваксина като втора доза, оповестиха федералните и районните здравни министри на Германия, съобщи БГНЕС.
Германия разгласи на 30 март, че към този момент няма да предлага имунизацията AstraZeneca с две дози на хора на възраст под 60 години заради опасения за допустима връзка с редки случаи на формиране на кръвни съсиреци.
 Педро Санчес: Всички ваксини за безвредни, в това число и AstraZeneca Педро Санчес: Всички ваксини за безвредни, в това число и AstraZeneca
Премиерът на Испания Педро Санчес съобщи, че всички ваксини против COVID-19, прилагани в страната, са безвредни, в това число тези, направ...
Агенция ДПА заяви, че на срещата си министрите са се съгласили, че на хората от по-младата възрастова група, които са получили първа доза AstraZeneca преди 30 март, ще им бъде препоръчана втора доза или на " Комирнати " на BioNTech/Pfizer, или имунизацията на Moderna. Разбира се, при осведомено единодушие може да бъде сложена втора доза и на имунизацията на AstraZeneca.
" Взетото решение цели по-добро равнище на отбрана, " сподели баварският министър на опазването на здравето Клаус Холецчек.
Новата политика е в сходство с рекомендациите, оповестени предходната седмица от немската комисия по имунизациите, която също предложи втората инжекция да се направи 12 седмици след първичната доза на AstraZeneca.
Според немското министерство на опазването на здравето, към 2,2 милиона души на възраст под 60 години са получили първа доза AstraZeneca през последните седмици.
 Имунизираните с AstraZeneca ще могат да получат втора доза от друга ваксина Имунизираните с AstraZeneca ще могат да получат втора доза от друга ваксина
Хората с първа игла на AstraZeneca, които желаят, могат да си слагат втората доза. За хората, които не желаят, ще бъде решено какво дру...
Световната здравна организация съобщи, че не може да предложи промяната на имунизацията сред две дози като отбрана против Covid-19, заради незадоволителни данни, показващи резултатите от това.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР