Хората на Слави Трифонов от Има такъв народ“ пак влязоха

...
Хората на Слави Трифонов от Има такъв народ“ пак влязоха
Коментари Харесай

Тошко Йорданов към коалиционните партньори: Може да съм тъп, но не чак толкова

Хората на Слави Трифонов от „ ИТН “ отново влязоха в спор с съдружните си сътрудници. Повод още веднъж стана проекторешението за разплащане на Агенция „ Пътна инфраструктура “ по противоречиви контракти за поправки.

По време на пленарния спор през днешния ден злощастният претендент за шеф на Българска народна банка и ръководител на бюджетната комисия Любомир Каримански от Има Такъв Народ направи предложение за ремонти, което обаче докара до нов ужас.

Затова ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов реагира: „ Предложението, което направи нашият народен представител и ръководител на Бюджетна комисия Любомир Каримански, е безусловно тъкмо и правилно. Съжалявам, че господин Ананиев (от „ Продължаваме промяната “), който управлява Комисията по районно развиване, не знае, че в бюджета няма планувани пари за това и ще би трябвало Министерството да ги взима от личния си бюджет и след това ние би трябвало да актуализираме бюджета, с цел да ги възстановим. Това би трябвало да е пределно ясно още в този момент – че ние ще би трябвало да създадем това, другояче това Министерство ще започва, в случай че това мине, с близо половин милиард минус авансово. Също по този начин забелязах радостния безпорядък, който настъпи измежду съдружните ни сътрудници, откакто той разгласи това предложение. И в този момент ние „ ИТН “ сме в забавна обстановка и аз ще се обърна към депутатите на „ ИТН “: сътрудници, предлагането на господин Каримански е безусловно тъкмо, правилно, вярно и заслужено. Това е истината. От друга страна, познавайки манталитета на съдружните ни сътрудници, изцяло е допустимо по-късно те да гласоподават срещу цялото решение и ние още веднъж да блокираме този проблем. Затова ви предлагам, макар справедливостта и истината, вие и ние дружно с вас да гласуваме срещу предлагането на господин Каримански, с цел да постъпим съдружно, правилно – жалко, само че съдружно. Защото казусът е огромен и визира прекомерно огромна група хора.

И желая да стане ясно, че откакто това, живот и здраве, мине по метода, по който е препоръчано, отговорността за всевъзможни забавяния, мотания, проблеми, неплащания, защото тези неща ще дойдат тук в Народното събрание, всички, които са наранени, да отиват при Кирил Петков, при Асен Василев и при Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. Така че, сътрудници, предлагам ви да гласуваме като съдружни тъпи сътрудници! “

Любомир Каримански по-късно изясни, че отдръпва предложенията си, с цел да улесни сътрудниците си.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи пък се обърна към парламентарния началник на Има Такъв Народ : „ Г-н Йорданов, не знам дали е жалко, само че при всички случаи е противоконституционно, противобюджетно, което значи незаконно и в случай че е съответстващо на жалко, значи е жалко. Миналия път обяснихме, че пълномощия на изпълнителната власт не могат да бъдат прехвърляни на законодателната даже с решение на Народното събрание. Защото това нарушава салдото на управляващите, а това има право да го направи единствено Велико Народно заседание. “

Освен това не господин Каримански, а първи проф. Петър Чобанов (депутат от ДПС) обяснил, че не може средствата да са за сметка на бюджета на Министерството на районното развиване, а трябвало да се заплати от централния бюджет.

Според Цонев съгласно Закона за обществените финанси не може със средства от бюджета за тази година да се заплащат отговорности, зародили предходната.

Тошко Йорданов се съгласи: „ Вярно е, противоконституционно е това, което ще създадем. “

„ Затова споделих, че предлагам на сътрудниците да бъдем съдружно правилни и тъпи в тази обстановка “, добави той.

Има Такъв Народ обаче държали да има обособена комисия в Народното събрание, която да управлява всички разноски по министерствата, а освен тези на АПИ.

„ Някои от вас си разрешават да вършат подмятания, че все пак по-късно щяло да има някакви далавери, намеквайки за Министерство на районното развиване. Добре. Ние ще бъдем съдружно правилни и тъпи! Но като ще е по този начин, дано да има парламентарна комисия, която да подсигурява, че всички други заплащания ще бъдат почтени. Защото 600 милиона против 13 милиарда в министерството на Лорер – аз може да съм тъп, но не чак до такава степен “, приключи отново нападателно Тошко Йорданов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР