Хората на ДПС са пометени от тази власт. Няма нито

...
Хората на ДПС са пометени от тази власт. Няма нито
Коментари Харесай

Хората на ДПС са пометени от тази власт, твърди Йордан Цонев

„ Хората на Движение за права и свободи са пометени от тази власт. Няма нито един назначен човек от Движение за права и свободи ". Това съобщи в ефира на зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев по мотив изказванията на съперници и протестиращи, че партията му ръководи, дружно с ГЕРБ.

„ Кадри на основни постове бяха изгонени, единствено тъй като са членове на Движение за права и свободи. Какви нелепости приказват тези хора? ", запита Цонев.

Той разяснява и независимостта на правосъдната система. „ Независимостта е значимо изискване за вярното й действие. Законодателството, което приехме, планува отчетност на основния прокурор на всеки 6 месеца. Първият подобен е след 10 дни. Приемаме рекомендациите на Венецианската комисия и европейските отчети, претворяваме ги в законодателство и не даваме време да забележим дали механизмите са верни. Веднага ще ви дам образец. Висш съдебен съвет се раздели на две. Колко време действа той, че незабавно го нападнаха? Когато приказваме за промяна в правосъдната система, би трябвало да сме наясно, че е нужно време, с цел да забележим дали тя работи ”, сподели още Цонев.

Той направи коментар и по тематиката с политическата рецесия у нас. „ Войната сред Борисов и Радев стартира междуличностно. Тогава предупредихме, че това ще докара до институционална война, която ще разклати държавността, ще отслаби доверието в институциите и ще докара до политическа рецесия. Това е откъс от наша констатация, направена преди три години. Можете ли да си визиите какъв брой рано Движение за права и свободи е видяло капацитета на спора? ", попита той.    

Относно аферата „ Апартаментгейт ” Цонев съобщи, че не разсъждава извън подтекста на доказателствата. „ Да коментираш неща, които правят следствия, прокуратура, съд, значи да си влезнал в детайлите, а аз не съм. Откога имаме вяра на Цветанов? Той е прочут с лъжите си. Няма нищо правилно в думите му ”, добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР