Хората на 20,30 и 40 години все повече допринасят за

...
Хората на 20,30 и 40 години все повече допринасят за
Коментари Харесай

СЗО: Младите хора все повече допринасят за разпространението на COVID-19 |

Хората на 20,30 и 40 години от ден на ден способстват за разпространяването на новия ковид, като доста от тях не знаят, че са инфектирани. Това съобщи районният шеф на Световната здравна организация (СЗО) за Западния Тихоокеански район, представен от Ройтерс.

" Това усилва риска от предаване на болестта на по-уязвимите - възрастните и хронично тежко болните, хората, които живеят в гъсто обитаеми региони и тези с непълен медицински обсег ", сподели Такеши Касаи на виртуален брифинг.

Междувременно изследване на УНИЦЕФ откри, че тийнейджърите изпитват гняв, боязън, суматоха, досада, носталгия към интервала преди пандемията.

" Анкетираните младежи са показали, че част от управляващите и медиите са внасяли суматоха и са ”раздували балон ”около ковид. Тийнейджърите са били изключително чувствителни и към нарушаването на наложените ограничения точно от техните ролеви модели - възрастните. Харакерна специфичност при мненията на младежите, която ги отличава от тези при възрастните, е факторът 5G по отношение на ковид. За тях той по никакъв метод не придобива смисъл, защото те са тясно свързани с технологиите. За сметка на това те са склонни да имат вяра в тайни теории, като тази, че коронавирусът е биологично оръжие, с което се цели понижаване на популацията на планетата или че има противоборство сред огромни страни и конкуренция за завземане на нови пазари. ", разяснява пред БНР Ивайло Спасов, шеф отдел Комуникации за обществена смяна на УНИЦЕФ - България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР