Хората, които за 32 години успяха да ни накарат да

...
Хората, които за 32 години успяха да ни накарат да
Коментари Харесай

Шоу да става у нас! Весело е, хубаво и от всякъде се чува музика

Хората, които за 32 години съумяха да ни накарат да повярваме, че хубавият живот е единствено по филмите, ни споделиха, че настоящето държавно управление било най-лошото за тия 32 години…
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 172
Странно, само че те са наследници и „ някогашни “ чиновници на тайните служби на същия режим, който пък ни обясняваше, че България е просперирала чак след 1944 година и че би трябвало да имаме вяра на тях, а не на очите си. 

Сложих „ някогашни “ в кавички, щото… нали! „ Бивши сътрудници “ на Държавна сигурност е като „ някогашни кърлежи “. 

В същото време нещата напълно си се подредиха и Има Такъв Народ („ има подобен народ “, а не „ и по този начин нататък “, въпреки второто да е по-вярно за тях – след поредицата партии на прехода и т.н.) се подредиха в една лодка с сътрудниците и запяха в хора с тях. Втори и трети глас. Сваляне на държавното управление, избор на съмнение, Македония, бабини деветини.

Македония е ясна – употребяват я, с цел да насъскват популацията по тематика, която няма никакво значение, само че я пълнят с такова, пеейки за „ славното минало “ и „ крадат ни историята “, пък тя все си е тук и никой на никое място не я е отнесъл. Но, в случай че Македония влезе в Европейски Съюз, завършек на съветското въздействие, та по тази причина сътрудниците на Държавна сигурност тук и сътрудниците в Македония са се задействали да вършат зулуми и да викат против другия. Уж. 

Тия са ясни.

Взеха на мафията контрола на митницата и още веднъж имаме „ активиране “. От години се приказва, че България стои на главен път на хероина. Вържете две и две и ви е ясно какво се е случвало, което към този момент не може да се случва. 

Сложете и зависимостта от съветския газ, която се прекратява…

… и от всичко това получавате: плач, че това било най-лошото държавно управление. 

И са прави… най-лошото е за тях. 

Какъв е казусът обаче на драгия гласоподавател (a.k.a. електорална биомаса), че реши, че и за него е най-лошото? Защото до момента има повишение на пенсиите, напредък на стопанската система, преодоляване на инфлацията, която опустошава другите страни, намиране на енергийни източници при по-добри условия, само че драгият фен на шоуто вика, че му било най-лошото държавно управление, тъй като са джендъри и ще продадат Македония, а и били помагали на украинските бежанци. А другояче споделя с горделивост по какъв начин ние сме помогнали на арменските бежанци и на евреите. „ Ние “, видите ли, сме им били помогнали. Нищо, че НИЕ не сме били и родени тогава, а в този момент е нашето време и ние се показахме какъв брой костваме. 

Народе????

Поне да бяха умни тия сътрудници, да не ни е гняв, че ни вършат на маймуни, а те миришат на цървули и външна тоалетна и отново ни вършат сами да си приказваме. Все едно да създадем реми с Гибралтар.

Едно е с Бразилия, нали, друго е с Гибралтар. 

Ива Митева от Има Такъв Народ пък ни изясни някои неща за кое е „ обикновено “ и кое – не. Жената е уверена, че е обикновено партията ѝ да подлага членовете си на проби за преданост. Било като психотеста за работа в Министерство на вътрешните работи. Ами не е, само че айде… 

Относно разкритията на напусналите шоупартията, които се оплакаха, че са били третирани като второ качество хора, обяснявано им било, че са никои, че ще се подчиняват или ще се махат, че за независимост и дума не можело да става…

… та по този мотив тя ни изясни: „ Тошко е мъчен темперамент, само че Тошко е добър самичък по себе си. Аз съм съумяла да си извоювам свободата, трябвало е и те да си я извоюват “.

Ченето ни увисва тук…

Влизаш в партията и почваш да воюваш с един от партийните сценарис… водачи, желаех да кажа, с цел да получиш независимост. Ако не си я отвоюваш, може да си супер специалист и можещ човек, само че щом не си си я отвоювал, си заслужаваш да те мачкат. Иначе Слави се фукаше, че цялостни Има Такъв Народ с специалисти и ще се допитва до тях за всичко. Оказва се, че един сценарист се е налагал над специалистите и те е трябвало или да водят война, или да си мълчат. 

И Ива М. не се свени да го каже това. И не се усеща. И не ѝ хрумва какво приказва. 


Нормално било. Ама то и нацистка Германия доста неща са били „ естествени “…

Ако се чудите на уводната фотография – от мюзикъла „ Продуцентите “ на Мел Брукс е, не е от болно политическо въображение. Шоу е, с други думи, не действителност. 

Но, в случай че се замислите, извънредно доста приляга на днешната БГ действителност. Шоу и фашисти, музика (чалга), политически смешници и писък по бежанците, македонците, поддръжка за путин и режима му, шовинизъм без покритие, партия „ изродяване “, на шоупартията пък им постановат да се тестват за преданост и „ това е обикновено “, а тайната полиция отново ръководи страната.

Весело е, хубаво и от всякъде се чува музика. 


Getty Images

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР