Хората, които ядат повече от 50 гр люти чушки дневно,

...
Хората, които ядат повече от 50 гр люти чушки дневно,
Коментари Харесай

Лютата храна води до по-лоша памет?

Хората, които ядат повече от 50 гр люти чушки на ден, се оплакват два пъти по-често от неприятна памет, заяви в. " Дейли мейл ", базирайки се на катарски и австралийски учени.

Прекаляването с лютото е обвързвано и с 56-процентна загуба наизуст за 15 години.

Учените от университета на Катар и университета на Южна Австралия не могат да обяснят връзката, тъй като предходни проучвания демонстрираха, че дейната съставна част в чилито - капсаицин, оказва помощ за концентриране.

Изследвания за резултата на капсаицина върху животни обаче насочиха, че той е " нервотоксичен ". Високите дози капсаицин деактивират нерви, които провокират болежка. Затова е допустимо той да се отразява на жизнеспособността на нервите.

В проучването са взели участие 4582 души на възраст над 55 години, обхванати от китайска здравна стратегия от 1991 година до 2006 година 3302 от тях са взели участие в оценка на когнитивните функционалности. Предпочитанията си към лютото - пресни и сушени люти чушки, само че не и черен пипер, те са уточнявали с отговори във въпросници.

Резултатите разкриха, че колкото повече люто яде човек, толкоз по-слаби са когнитивните му функционалности.

Според предходни проучвания капсаицинът ускорява метаболизма, оказва помощ за намаляване и за попречване на сърдечносъдови произшествия.

Източник: novini.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР