Хората, които взимат решение за предоставяне на военна помощ за

...
Хората, които взимат решение за предоставяне на военна помощ за
Коментари Харесай

Радев: Който взима решение за военна помощ, да се съобразява преди всичко със сигурността на българите

Хората, които взимат решение за даване на военна помощ за Украйна, да се съобразят на първо място със сигурноста на българските жители.

Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден е посетител на Аграрния университет в Пловдив.

Държавният глава посочи, че е значимо да се чуят причините, с които националното заседание ще вземе това решение. Много е значимо също да отчитаме мястото на България, съществуването на българска историческа диаспора в Украйна и да надделее разсъдъкът, добави той.

Румен Радев подсети, че още в първите часове на войната е събрал на консултативна срещша ръководството на страната и е осъдил остро държанието на Русия в Украйна.

" България е предан член на НАТО и Европейски Съюз и е солидарна с тях, само че доста хора приказват без да имат лично мнение – в случай че от НАТО им кажат да не дават оръжие, ще го създадат. Ако им кажат – давайте оръжие – също ще го изпълнят. Хората, които насаждат милитаристични отзиви, не вършат разлики – България е доста по-близо до този спор от останалите си сътрудници, имаме обща граница в Черно море, имаме голяма историческа диаспора в Украйна, някои от сътрудниците ни са подвластни едвам на 6% от Руския газ, а ние сме доста по-зависими " - сподели президентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР