Хората, които взимат решение за предоставяне на военна помощ за

...
Хората, които взимат решение за предоставяне на военна помощ за
Коментари Харесай

Радев пита готовите да въоръжават Украйна знаят ли как ние се отбраняваме

Хората, които взимат решение за даване на военна помощ за Украйна, би трябвало да се съобразят на първо място със сигурноста на българите. Това съобщи президентът Румен Радев по време на визитата си в Аграрния университет в Пловдив.

Той подсети, че още в първите часове на войната е събрал на консултативна среща ръководството на страната и е осъдил остро държанието на Русия в Украйна.

Президентът акцентира, че е значимо да се чуят причините, с които Народното събрание ще вземе това решение.
 Политолози считат, че обединението ще даде военна помощ за Украйна
Политолози считат, че обединението ще даде военна помощ за Украйна

По света се вижда, че, който поддържа Путин - е новият екстремист

По негови думи е значимо и да отчитаме мястото на България, съществуването на българска историческа диаспора в Украйна. Президентът настоя да надделее разсъдъкът.

България е предан член на НАТО и Европейски Съюз и е солидарна с нашите сътрудници, само че доста хора приказват, без да имат лично мнение, означи той и добави: " Ако от НАТО им кажат да не дават оръжие, ще го създадат. Ако им кажат - предоставяйте оръжие, стартират да вършат тъкмо тов ".

По думи на Радев хората, които насаждат милитаристични настроения, не вършат няколко основни разлики, а точно, че за разлика от нашите сътрудници България е доста по-близо до този спор - имаме обща граница в Черно море, имаме голяма историческа диаспора в Украйна.
 Българска социалистическа партия напуща обединението, в случай че Министерски съвет изнесе оръжие за Украйна
Българска социалистическа партия напуща обединението, в случай че Министерски съвет изнесе оръжие за Украйна

Предлага в актуализацията на бюджета да се включат спомагателни 100 млн. лева

Президентът означи, че някои от сътрудниците ни са подвластни едвам на 6% от съветския газ, като да вземем за пример Испания, до момента в който ние сме доста по-зависими.

Той настоя тези, които ще вземат решение за изпращането на военна помощ на Украйна, да си отговорят на няколко въпроса: какво е положението на противовъздушната ни защита от Дуранкулак до София, какво е положението на българската авиация , докога нашите съдружници ще бъдат в страната и ще вземат участие ли други сътрудници в споделената защита на въздушното ни пространство след приключването на уговорката на нидерланските Военновъздушни сили, какво е положението на радарната ни система, която би трябвало да следи въздушното ни пространство, както и наясно ли са според проектите на НАТО за степенуван отговор, какви са периодите и процеса на генериране на сили, които би трябвало да дойдат тук.

" Политиците би трябвало да си отговорят на тези въпроси и в случай че знаят отговорите и продължат да упорстват да изпращаме оръжие, това е безконтролно. Ако пък не знаят отговорите, е невежо ", отсече Радев.
 Българска социалистическа партия остава безапелационна: „ Не “ за износа на оръжие за Украйна
Българска социалистическа партия остава безапелационна: „ Не “ за износа на оръжие за Украйна

Искаме мир, увери Корнелия Нинова, значим бил националният ни интерес

Според него, в случай че се вземе решение за изпращане на оръжие за Украйна,

Ръководството ще откри такава дефиниция, че хем да остане в обединението, хем да не носи отговорност, съобщи той.

Припомняме, Българска социалистическа партия през цялото време на войната декларира, че Българска социалистическа партия няма да поддържа държавното управление да даде помощ под формата на оръжие за Украйна. Лидерът Корнелия Нинова в качеството си на министър на стопанската система няколкократно увери, че, нито за Русия. В обединението обаче останалите сътрудници поддържат решението да се окаже военно-техническа помощ на Украйна, като и то непосредствено в Народното събрание. От " ИТН " ясно споделиха позиция едвам откакто водачът им Слави Трифонов го разгласи в пост във фейсбук, а от " Продължаваме промяната ", откакто две и даже три седмици забавяха разглеждането на точката във външна комисия обявиха желание да поддържат гласуването в пленарна зала, само че всеки народен представител да гласоподава по съвет. Тонът на водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев обаче и по-късно решение стана по-категоричен. на посещаване в Киев, за която собствен представител не излъчи само Българска социалистическа партия.
анкета
Задават ли се отново предварителни избори?
Да Да, а не би трябвало Не, писна ми Не, всичко е наред Нямам мнение
Да

Да, а не би трябвало

Не, писна ми

Не, всичко е наред

Нямам мнение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР