Хората, които взимат решение за предоставяне на военна помощ за

...
Хората, които взимат решение за предоставяне на военна помощ за
Коментари Харесай

Радев: Управляващите да отговорят има ли нещо, което да пази небето ни от Дуранкулак до София

Хората, които взимат решение за даване на военна помощ за Украйна, да се съобразят на първо място със сигурноста на българските жители. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден е посетител на Аграрния университет в Пловдив.

" България е предан член на НАТО и Европейски Съюз и е солидарна с тях, само че доста хора приказват без да имат лично мнение – в случай че от НАТО им кажат да не дават оръжие, ще го създадат. Ако им кажат – давайте оръжие – също ще го изпълнят. Хората, които насаждат милитаристични отзиви, не вършат разлики – България е доста по-близо до този спор от останалите си сътрудници, имаме обща граница в Черно море, имаме голяма историческа диаспора в Украйна, някои от сътрудниците ни са подвластни едвам на 6% от Руския газ, а ние сме доста по-зависими. " - сподели президентът.

Румен Радев прикани тези, които ще вземат решение за изпращането на военна помощ на Украйна, да си отговорят на няколко въпроса:

Какво е положението на противовъздушната ни защита от Дуранкулак до София - има ли нещо, което да пази небето над този периметър?

Какво е положението на българската авиация – регистрира ли се това?

Докога нашите съдружници ще бъдат тук и ще вземат участие ли други сътрудници в споделената защита на въздушното ни пространство след приключването на уговорката на нидерланските Военновъздушни сили?

Какво е положението на радарната ни система, която би трябвало да следи въздушното ни пространство?

Знаят ли, според проектите на НАТО за степенуван отговор, какви са периодите и процеса на генериране на сили, които би трябвало да дойдат тук?

Знаят ли по какъв начин се генерират тези сили, по кое време ще бъдат тук и какъв ще бъде техния потенциал?

" Политиците би трябвало да си отговорят на тези въпроси и в случай че знаят отговорите и продължат да упорстват да изпращаме оръжие, това е безконтролно. Ако пък не знаят отговорите - е невежо. ", акцентира той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР