Хората, които все още не са ваксинирани, докато четвъртата вълна

...
Хората, които все още не са ваксинирани, докато четвъртата вълна
Коментари Харесай

Меркел: Неваксинираните имат дълг към обществото и трябва да го разберат

Хората, които към момента не са имунизирани , до момента в който четвъртата вълна от пандемията на ковид се ускорява в Германия , би трябвало да схванат, че имат дълг към останалата част от обществото да пазят другите , сподели канцлерът Ангела Меркел , оповестява " Ройтерс ".

Меркел, изказвайки се по покана на премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн на азиатско-тихоокеанска бизнес среща на върха, сподели, че задачата на политиците е да аргументират сериозните интервенции, като бъдат почтени с обществеността .
 Четвърти ден на Covid върхове в Германия - новите случаи са над 50 000
Четвърти ден на Covid върхове в Германия - новите случаи са над 50 000

235 души с ковид са умряли за денонощие

Броят на случаите на ковид в цяла Европа набъбна през последните седмици , като специалистите се тормозят, че здравните системи рискуват още веднъж да бъдат претрупани, частично тъй като неимунизираните към момента популяризират заболяването измежду по-възрастните и по-уязвими .

" Трябва да изясним, че имам право да се имунизирам и това е огромно благосъстояние, голямо достижение на науката и технологиите ", сподели Меркел по видео връзка. " Но аз също имам несъмнено обвързване да допринеса за отбраната на обществото . "

Докато доста от неимунизираните са във възрастови групи, които статистически евентуално ще са по-малко тежки случаи на COVID-19 , те могат да предадат вируса на възрастни хора с по-слаба имунна система, които по-късно могат да се окажат в интензивно лекуване даже с имунизация.
 Австрия до дни слага под обсада Коронавирус неимунизираните
Австрия до дни слага под обсада Коронавирус неимунизираните

Ако 30 % от леглата за интензивно лекуване бъдат заети от пациенти

Меркел, която беше интервюирана от президента на Microsoft Брад Смит, добави, че провокациите на пандемията и изменението на климата са сходни , защото и двете са експоненциални процеси , чиято тежест е мъчно да се разпознае при започване на кривата на напредък.

" Когато видите началото на експоненциално нарастване, би трябвало да действате неотложно и разбирането за това какво значи експоненциално не е необятно публикувано в нашите общества ", сподели Меркел.

" Затова и ние сме толкоз безгрижни за изменението на климата - това също има експоненциален напредък и би трябвало да действаме в миг, когато въобще не се вижда по какъв начин ще набъбнат числата ".
 Ардърн уважи Меркел като мощен водач и добър човек
Ардърн уважи Меркел като мощен водач и добър човек

Припомни ранна среща сред двете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР