Хората, които умират от тежък COVID-19, имат изменения в мозъка

...
Хората, които умират от тежък COVID-19, имат изменения в мозъка
Коментари Харесай

Проучване: COVID-19 причинява промени в мозъка, подобни на Алцхаймер

Хората, които умират от тежък COVID-19, имат промени в мозъка сходни на тези, които се следят при болните от Алцхаймер, сочи ново изследване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30471
В мозъка се събират протеини, които са типични за заболяването.

Проучването е извършено в университета в Колумбия, където доктор Андрю Маркс и сътрудниците му учат мозъците на 10 пациенти, които са умряли от ковид. Те откриват недостатъци в протеините, наречени рианодинови рецептори, които дават отговор за управлението на калция.

Всички пациенти са били заболели от извънредно тежки форми на COVID-19. Ако сходни промени се случват в мозъка и на хората с по-лека форма на заболяването, това би обяснило „ мозъчната мъгла “, която разказват някои пациенти.

Д-р Маркс поучава всички са си слагат бустерна доза ваксина, с цел да се предпазят оптимално от вредите на заболяването.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30471  Изнесени пунктове за имунизация против COVID-19 този уикенд Изнесени пунктове за имунизация против COVID-19 този уикенд  Китай: Нови случаи на коронавирус измежду олимпийския личен състав и спортисти Китай: Нови случаи на коронавирус измежду олимпийския личен състав и спортисти  Второ следващо денонощие в България: Над 8100 нови случая на Коронавирус Второ следващо денонощие в България: Над 8100 нови случая на COVID
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР