Хората, които страдат от сънна апнея имат повишен риск да

...
Хората, които страдат от сънна апнея имат повишен риск да
Коментари Харесай

Откриха връзка между хъркането и слабоумието

Хората, които страдат от сънна апнея имат нараснал риск да развият заболяването на Алцхаймер, написа The Daily Mail. Според резултатите от проучванията при хората, които хъркат мощно и имат от време на време прекъсване на дишането по време на сън се следило скупчване на бета-амилоиди в мозъка (маркер за заболяването на Алцхаймер).
Учените от Университета в Ню Йорк посочили връзката сред апнеята и заболяването на Алцхаймер на образеца на 208 видимо здрави хора на възраст от 55 до 90 години. Било оценено равнището на бета-амилоидите в гръбначно-мозъчната течност. При повече от 50% у тях била открита апнея. Оказало се, че колкото по-тежка била апнеята, толкоз повече токсични отлагания били следени в мозъка. Освен това тези отлагания непреклонно нараствали с времето при съществуването на апнея.
Тези отсрочения се образуват в резултат на затрудненото дишане при хората с апнея. За благополучие средствата, които се борят с хъркането и ускоряват притока на О2 към мозъка (специални маски) могат да спомогнат за предотвратяването на развиването на заболяването на Алцхаймер.
Специалистите прибавят, че сънната апнея предизвика повишение на кръвното налягане, развиването на сърдечна непълнота и води до сърдечни пристъпи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР