Хората, които сме се борили за съдебна реформа и т.н.,

...
Хората, които сме се борили за съдебна реформа и т.н.,
Коментари Харесай

Божанков: Лявото в България започна да прилича на много лош двойник на ``Възраждане`` - няма разлика - Политика

Хората, които сме се борили за правосъдна промяна и така нататък, нито един не е в тази група (на БСП) – нито един не остана – кой натирен, кой на друго място, кой самостоятелен. Големият риск пред лявото в България е, че то стартира да наподобява на доста неприятен двойник на " Възраждане ". Практически няма разлика, даже имат общи начинания.

Това съобщи към този момент самостоятелният народен представител Явор Божанков пред Нова ТВ. Той беше, след като  и гласуването си в поддръжка на изпращането на оръжия за Украйна.

Божанков даде образец с общи подписки, общи конституционни тъжби сред двете партии. " Това е обезпокоително, тъй като " Възраждане " са популисти, те са риск за демократичната система, те са риск за страната като цяло. Прибавянето на Българска социалистическа партия от тази страна е ужасно неприятно ", изясни той.

Народният представител уточни, че най-голямата отговорност носи водачът, само че добави, че не желае да диалект за човек, с който е работил и който направи и доста положителни неща.

Според него връщането на е голям риск. " Хартиената бюлетина е страховит удар – 6 години битката с изборните измами докара до машинния избор. Тези, които вкараха хартиения избор, те унищожиха машините, разчитат на едно – в случай че не могат да завоюват поддръжка от обществото, да я завоюват служебно. ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия разчитат да завоюват от това. От българския гласоподавател зависи дали ще съумеят ", безапелационен е Божанков.

По думите му сега сме там, където бяхме преди 15 години.

" Има солидно болшинство, което не желае правосъдна промяна, те не могат да го кажат. Затова с процедурни хватки заглушиха, опраскаха, унищожиха правосъдната промяна. Тя влезе в комисия и тогава всички без Демократична България и Политическа партия прекратиха съвещанието, отложиха го с една седмица, до момента в който стана ясно, че Народното събрание физически си отива и няма време да се одобри. Тогава всички заявиха внезапно, че желаят промяна ", сподели още Явор Божанков. 

Той е уверен, че няма да се одобри на второ четене, тъй като " смисълът е да отидат на избори и да кажат: " Искахме правосъдна промяна, само че не стана ", да го кажат в Брюксел, на Венецианската комисия. Това го развиват 15 години. Разликата е, че някои сменят тимовете ". 

" И аз, и Крум Зарков сме взели участие в писането на тази промяна, против която някогашните ми сътрудници гласоподаваха в комисия ", уточни още той. 

Депутатът изясни, че " онази прословута среща ", за него основна, която Корнелия Нинова организира с Бойко Борисов, тъй като Българска социалистическа партия беше шест години против модела Борисов и която приключи с, е подготовка, че една такава коалиция е допустима. 

Според Божанков хубавото в тази обстановка е, че всеки гласоподавател може да види кой го лъже в очите и кой желае същинско господство на закона. 

Депутатът разяснява и неприемането на, като съобщи, че в залата са се обсъждали джендърите, третия пол - нещо, което го няма в закона. А през днешния ден беше открита. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР