Хората, които си говорят сами, имат висок интелект и самоконтрол,

...
Хората, които си говорят сами, имат висок интелект и самоконтрол,
Коментари Харесай

Ако си говорите сами, значи сте високоинтелигентни

Хората, които си приказват сами, имат висок разсъдък и самоконтрол , сочи ново проучване, представено от PsyBlog.

Без значение дали си говорите на всеослушание или безшумно, тъй че никой различен да не успее да ви чуе - при всички положения ще станете по-фокусирани и ще усилиете мозъчната си мощност.

Този вид " връзка " е бил обвързван и с по-адекватно взимане на решения, както и с по-ефективното справяне със стресиращи обстановки. Тя оказва помощ и за развиването на убеденост. Странно или не, само че говоренето самичък на себе си е било обвързвано и с сполучливото и бързо намиране на изгубени предмети - тъкмо както непрекъснатото повторение “ключове, ключове, ключове” от време на време ви оказва помощ да се натъкнете на тях.

При проучване на самоконтрола на участниците са били дадени набор от писмени указания, които е можело или да се прочетат мислено, или на глас - ясно и високо. Резултатите посочили, че във втория случай хората са подобрили равнището си на надзор над другите задания, с които са се занимавали.

Други проучвания сочат, че потреблението на вътрешния си глас, с цел да говорите сами на себе си, е помогнало при проблеми с управлението на импулсивното държание. Д-р Алекса Тълит да вземем за пример е съавтор на изследване, което е разкрило, че хората, които практикуват " самоговорене ", упражняват по-голям самоконтрол.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР