Хората, които ще бъдат поставени в периода между 1 и

...
Хората, които ще бъдат поставени в периода между 1 и
Коментари Харесай

Поставените в изолация между 1 и 4 април няма да могат да гласуват

Хората, които ще бъдат сложени в интервала сред 1 и 4 април, ще бъдат лишени от опцията да гласоподават на парламентарните избори.
Адвокат Силвия Петкова търси подпомагане за сезиране на, с цел да не бъдат нарушени изборните права на тези жители.
В изявление за БНР Петкова уточни като образец Хърватия и светкавичната реакция на техния парламентарен съд в сходна обстановка предходната година. „ Което значи, че, въпреки да има малко време, Българският Конституционен съд, стига да има кой да го сезира, има задоволително време за реакция. “
Адвокат Петкова намира за най-логично да срещне схващане по този въпрос от омбудсмана.
„ Все още няма никаква реакция от нито един от държавните органи, към които се обърнах “, посочи тя.
Близките контактни лица най-вероятно ще удвоят броя на хората, които няма да имат опция да гласоподават, в случай че предположим, че всеки болен има най-малкото един контактен, означи Силвия Петкова.
 Решено: Карантинираните ще гласоподават с преносими изборни кутии Решено: Карантинираните ще гласоподават с преносими изборни кутии
Депутатите одобриха дефинитивно измененията в Закона за изключителното състояние. Текстовете плануват хората, сложени под карантина или в...
Гражданите, които са лишени от изборно право, могат да подадат тъжба в, който има не едно и две решения против България за нарушение на правото на свободни избори, посочи тя.
Има решения, в които не се присъжда обезщетение за неимуществени вреди, само че има и такива, присъждащи 2-3 хиляди евро за всеки жалбоподател, добави юрист Петкова.
Могат ли да търсят правата си и тези, които в точния момент са подали свое, само че заради организационни проблеми това не им бъде обезпечено?
„ Абсолютно могат. Европейският съд по правата на индивида преглежда освен законодателния проблем, той преглежда и практическия проблем. В случая с поставените под карантина имаме официално отнемане от опция за практикуване на интензивно изборно право, до момента в който в другия случай заради недобра организация още веднъж имаме отнемане, само че то е практическо “, разяснява Силвия Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР