Хората, които се чудят как така при толкова напредничави производители

...
Хората, които се чудят как така при толкова напредничави производители
Коментари Харесай

Тайният договор между Apple и Kитай за 275 млрд. долара

Хората, които се чудят по какъв начин по този начин при толкоз напредничави производители в Китай и студено отношение към западните артикули Apple съумява да е пазарен водач, към този момент могат да спрат да се чудят.
 Apple и какви артикули чакаме да показа компанията през 2022 година
Какво ни готви Apple за 2022 година

Нов iPhone SE за народа

Между Китай и Apple има загадка сделка, подписана още през 2016 година от самия Тим Кук, а общата й стойност възлиза на умопомрачителните 275 милиарда $.

Да, компанията, която се слави с чист имидж и сигурност, е сътрудник на комунистическото държавно управление и се радва на привилегии, недостъпни за други компании, разкри тази седмица The Information.
 Снимка 556456

Най-общо казано, сделката задължава Apple да влага в благополучието на страната, да й помогне да сътвори “най-напредничавите индустриални технологии ”, да осъществя директни вложения в локални софтуерни компании и университети и да образова близки до държавното управление служащи.

От своя страна пък Китай се е съгласила, малко или доста, да не пречи на бизнеса на Apple, да толерира продуктите й, да обезпечава достъп до съставни елементи и работна ръка, и кой знае какво още, което не се загатва в разкритията на The Information.

Важно е да споменем, че Apple е съумяла да извоюва самостоятелен надзор над криптираните си ключове за достъп в потребителски iCloud сметки, което си е самобитен казус за азиатската страна.
 Снимка 556457

Договорът е подписан за петгодишен период и изтича тази година.

Така за пет години Apple е наляла близо 300 милиарда $ в Китай, само че The Information напомня, че тъкмо преди сключването на договорката приходите на Apple в Китай са били спаднали с 26%, а акциите й - с 10%.

В този сериозен миг няколко тайно полета на Тим Кук са изиграли решаваща роля и са довели до крупния контракт.
 Снимка 556455

От The Information считат, че Кук е незаменима фигура в хода на напредъка на Apple, точно поради връзките му с авторитетни държавни управления по света.
 Русия и за какво страната може да забрани Apple, Гугъл, TikTok, Meta и други на територията си
Защо Русия може да забрани Apple, Гугъл, TikTok, Meta и други

Крайният период наближава

В този дух отдръпването му от Apple, по всяко време то, най-вероятно ще нанесе мощен удар върху позициите на компанията в източните пазари.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР