Хората, които са успели да изтеглят кредити, ще могат да

...
Хората, които са успели да изтеглят кредити, ще могат да
Коментари Харесай

Хампарцумян: Банките нямат интерес да удушат клиентите си

Хората, които са съумели да изтеглят заеми, ще могат да ги върнат. Банките нямат интерес да си удушат клиентите, а клиентите би трябвало да са живи и да могат да си заплащат. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян в утринния блок на Нова телевизия.

Той е на мнение, че ¼ от 2020 година била естествена с едни нормални за България темпове на напредък. След това не ударихме непосредствено стената и има бизнеси, които поради събитията процъфтяваха, регистрира Хампарцумян и добави, че някои хора като ИТ експертите и онлайн търговията траяли да имат положителни приходи макар пандемията.

" Ние приказваме за едни 9-10 месеца, в които имаше усложнение за едни хора, а за други нямаше ", безапелационен бе банкерът и добави, че откакто пандемията свърши хората щели да стартират да харчат повече.

Въпреки това опциите за харчене по време на пандемията намалели и повече заделяме бели пари за черни дни. " Когато хората се почувстват сигурни и когато към този момент няма закани - действителни или нереални, несъмнено, че ще се харчи и ще се влага. Това, което е отсрочено в този момент, ще се събере тогава ", безапелационен бе Хампарцумян.

Жилищният пазар също се покачил макар пандемията, защото хората търсят леговище за парите си, тъй като лихвите по заемите са ниски. Някои хора употребявали пандемията за схеми за подкрепяне, с цел да си погасят скъпите заеми.

По думите на Хампарцумян хората си седят у дома и гледат да си създадат живота малко по-хубав. Има взрив в харченето на пари в магазините вид " направи си самичък ". Фокусът върху дребния кръг в личния живот е по-висок в такива времена и харченето към дома е по-високо, посочи банкерът.

" Пандемията не е трансформирала коренно навиците ни. Най-вероятно ще научим нещо ново, след това ще забравим нещо остаряло, само че ще бъдем същите, обогатени с някакъв опит и ценейки повече дребните наслади от физическото другарство, което някак си се загуби. Аз мисля, че даже новото потомство с изненада и ще бъде заплашителен взрив, когато открият прелестите на физическото другарство. Това за тях ще бъде все едно, че са стъпили на Луната и ще бъде доста забавно ", сподели още Хампарцумян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР