Хората, които са успели да изтеглят кредити, ще могат да

...
Хората, които са успели да изтеглят кредити, ще могат да
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Банките нямат интерес да удушат клиентите си

Хората, които са съумели да изтеглят заеми, ще могат да ги върнат . Банките нямат интерес да си удушат клиентите, а клиентите би трябвало да са живи и да могат да си заплащат. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян в утринния блок на Нова телевизия.

Той е на мнение, че ¼ от 2020 година била естествена с едни нормални за България темпове на напредък. След това не ударихме непосредствено стената и има бизнеси, които поради събитията процъфтяваха , регистрира Хампарцумян и добави, че някои хора като ИТ експертите и онлайн търговията траяли да имат положителни приходи макар пандемията.

" Ние приказваме за едни 9-10 месеца, в които имаше усложнение за едни хора, а за други нямаше ", безапелационен бе банкерът и добави, че откакто пандемията свърши хората щели да стартират да харчат повече .
 Българите все по-предпазливи към задлъжняване с потребителски заеми
Българите все по-предпазливи към задлъжняване с потребителски заеми

8.4% растеж на новите ипотеки, потребителските заеми падат с 12.1%

Въпреки това опциите за харчене по време на пандемията намалели и повече заделяме бели пари за черни дни . " Когато хората се почувстват сигурни и когато към този момент няма закани - действителни или нереални, несъмнено, че ще се харчи и ще се влага. Това, което е отсрочено в този момент, ще се събере тогава ", безапелационен бе Хампарцумян.

също се покачил макар пандемията , защото хората търсят леговище за парите си, тъй като лихвите по заемите са ниски. Някои хора употребявали пандемията за схеми за подкрепяне, с цел да си погасят скъпите заеми.

По думите на Хампарцумян хората си седят у дома и гледат да си създадат живота малко по-хубав . Има взрив в харченето на пари в магазините вид " направи си самичък ". Фокусът върху дребния кръг в личния живот е по-висок в такива времена и харченето към дома е по-високо, посочи банкерът.

" Пандемията не е трансформирала коренно навиците ни . Най-вероятно ще научим нещо ново, след това ще забравим нещо остаряло, само че ще бъдем същите, обогатени с някакъв опит и ценейки повече дребните наслади от физическото другарство, което някак си се загуби . Аз мисля, че даже новото потомство с изненада и ще бъде заплашителен взрив, когато открият прелестите на физическото другарство. Това за тях ще бъде все едно, че са стъпили на Луната и ще бъде доста забавно ", сподели още Хампарцумян.
 Банковите доходи се свиват, а разноските нарастват
Банковите доходи се свиват, а разноските нарастват

Това демонстрира годишният информативен материал на Асоциацията на банките в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР