Хората, които са склонни да се смеят често през деня,

...
Хората, които са склонни да се смеят често през деня,
Коментари Харесай

Лесно и забавно

Хората, които са склонни да се смеят постоянно денем, са в положение да се оправят по-лесно със стресови обстановки , а интензивността на смеха няма значение . До този извод стигат специалисти от Базелския университет.

Както университетът отбелязва на своя уеб страница, говорейки за резултатите от проучването, хората нормално се смеят приблизително по 18 пъти дневно . Това се случва основно, до момента в който поддържат връзка с други хора и зависи от степента на наслаждение, получено от такова другарство. Честотата на смеха и усмивките зависи от времето денем, възрастта и пола на човек. Жените се усмихват приблизително по-често от мъжете.
 смях Istock
В изследването на Базелския университет са взели участие студенти от психически специалности - общо 41 души, 33 девойки и 8 младежи. Средната им възраст е към 22 години. От тях се изисквало да дават отговор всекидневно на въпроси за честотата и интензивността на смеха им, за аргументите за него, както и за всички стресови обстановки и физическо благоденствие, да вземем за пример за прекарвания, като отмалялост или главоболие, в продължение на 14 дни.

Въпросите им били изпращани през мобилното приложение на смарт телефона им осем пъти всеки ден на разнообразни шпации. След приемане на въпроса, всеки участник в опита трябвало да осведоми в детайли учените за аргументите за смях или стрес за интервала след предходния въпрос. По този метод учените са събрали впечатляващо количество информация.
 смях iStock/Getty Images
В резултат се оказало, че по време на интервалите, в които субектите се смеят постоянно, събитията, причиняващи стрес, не са били субективно възприемани от тях като значими. Вторият резултат от опита било заключението, че интензивността на смеха (висок, междинен или слаб) не е статистически обвързвана с оценката на изпитваните от субекта признаци на стрес.

„ Причината за това може да е, че хората по-лесно правят оценка честотата на смеха за интервал от няколко часа, в сравнение с интензивността му “, обявиха специалистите. Те описаха за резултатите от своите проучвания в научното списание „ Plos One “.
 смях iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР