Хората, които са се заразили повторно със SARS-CoV-2 и не

...
Хората, които са се заразили повторно със SARS-CoV-2 и не
Коментари Харесай

В Гърция: Неваксиниран си и повторно хващаш К-19 - нямаш право на сертификат

Хората, които са се заразили наново със SARS-CoV-2 и не са били имунизирани против вируса, към този момент няма да имат право на документ, че са преболедували, който им дава достъп до питейни заведения, заведения за хранене, магазини и други публични места, заяви гръцкото министерство на опазването на здравето.

Решението е взето още преди коледните празници, само че влиза в действие в този момент, съобщи на брифинг Вана Папаевангелу, професор по инфекциозни заболявания и член на държавния експертен комитет. Тя добави, че " зелен документ " ще се издава на хора, които са се заразили след имунизация, само че преди да имат опция да си създадат подсилваща инжекция.

В отговор на решението на Министерството на здравеопазването да разхлаби още някои ограничавания от този уикенд - изключително във връзка с местата за забавление и спорт - Папаевангелу акцентира, че Гърция не е в същото състояние като други европейски страни, които към този момент са премахнали или са напът да отстранен напълно рестриктивните мерки.

" Ние не сме покрай края на пандемията. Не сме подготвени да отменим всички ограничения ", сподели тя, откакто през вчерашния ден Националната организация за публично здраве заяви за 19 504 нови случая на ковид и 93 смъртни случая, свързани с ковид.

" Ще живеем с вируса още известно време и поради актуалната обстановка не сме подготвени да последваме образеца на други страни и да продължим с цялостното унищожаване на всички ограничавания ", добави Папаевангелу.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР