Хората, които са прекарали COVID-19 са образували антитела, но те

...
Хората, които са прекарали COVID-19 са образували антитела, но те
Коментари Харесай

Преболедувалите COVID-19 също трябва да се ваксинират, предупредиха от Българския лекарски съюз

Хората, които са прекарали COVID-19 са образували антитела, само че те не са на задоволително високо равнище, в сравнение с при слагане на ваксина. Ето за какво и те би трябвало да се имунизират, изясни заместител ръководителят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов. По думите му, в случай че най-малко 70% от популацията се имунизира, тогава ще може да се построи стаден имунитет и да забравим за вируса. 

Самият той неотдавна мина през процеса по имунизация. “Ваксинирането мина безпроблемно. Не почувствах никаква болежка при слагането на медикамента. Нямаше и странични реакции. Чувствам се обикновено “, описа докторът.

„ Тази ваксина се слага за пръв път на човешката популация и се надявам да се намерят отговорите, които да задоволяват всички нас. Най-приятният отговор ще е, че да, ще унищожаваме ковид в международен мащаб ”, уточни още той в изявление по Нова тв.

По думите му в този момент му следва реимунизация след 21 дни. „ Всички медикаменти, които минават през Европейската комисия по медикаментите, са утвърдени и тествани за използване върху пациентите. Всички пациенти, които имат прояви на алергични реакции би било добре да се направи един медикаментозен чадър дни преди и дни след слагане на имунизацията. При по-тежките случаи на алергии би трябвало да се съветват с доктор ”, безапелационен е медикът.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР